Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Jesenné upratovanie

Tak, ako bolo aj vlani a po minulé roky zvykom, jeseň v Prešove je spojená aj s jesenným upratovaním. Aj tento rok sa v mesiacoch október - november 2014 budú pristavovať veľko objemové kontajnery - VOKy na zber objemného odpadu - odpadu z pivníc a iných priestorov.

Pre jesenné upratovanie v meste Prešov a jeho okolí bude pristavených celkom 98 ks VOKov. Doba pristavenia VOKov počas jesenného upratovania od 15.10.2014 do 15.11.2014 bude na dobu max. 7 dní.
Do rozmiestnených VOKov môžu obyvatelia ukladať objemný odpad z domácnosti a verejných priestranstiev ako je nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu a pod.

Do rozmiestnených VOKov nemôžu obyvatelia ukladať biologicky rozložiteľný odpad ako je tráva, lístie, odrezané časti vetiev, zvädnuté rastlinné časti, opadané ovocie, zvyšky zeleniny a pod. Tento odpad môžu obyvatelia uložiť vedľa kontajnera, prípadne na zberné dvory na ul. Bajkalskej 33 a Jesennej 3 v areáloch TsmP, a.s.

Ostatné odpady ako akumulátory, autobatérie, žiarivky, oleje, obaly z farieb, chladničky, mrazničky, pračky, sporáky, mikrovlne rúry, vysávače, osobné počítače, pneumatiky z automobilov a pod. môžu obyvatelia uložiť len na zberné dvory na ul. Bajkalskej 33 a Jesennej 3 v areáloch TsmP, a.s.
Harmonogram rozmiestnenia VOKov je súčasťou prílohy.

Prílohy
vok_-_mu_jesenne_upratovanie_2014.pdf
pdf
101,2 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK