Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Ocenenia pre najlepších v cestovnom ruchu!

Krajská organizácia cestovného ruchu pripravuje prvý ročník ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja. Prestížne ocenenie má poukázať na kvality osobností, zariadení, zamestnancov a produktov patriacich k špičke v cestovnom ruchu na severovýchode Slovenska.

Prešovský kraj disponuje veľkým množstvom prírodných, kultúrnych a historických zaujímavostí. Na území s rozlohou necelých deväť tisíc km2 sú možnosti cestovného ruchu mimoriadne široké. Pamiatky UNESCO, päť národných prírodných parkov, stovky prameňov, religiózne a kultúrne pamiatky, folklór i rozsiahla remeselnícka tvorba – všetky tieto ako aj ďalšie atraktivity kraja ponúkajú zázemie pre rozličné segmenty cestovného ruchu. Ten sa v posledných rokoch postupne rozvíja, ale často sú služby, propagácia i produkty súvisiace s turizmom na nedostatočnej úrovni. KOCR Severovýchod Slovenska, ktorá podporuje rozvoj turizmu v celom Prešovskom kraji, chce oceniť prácu a aktivity zamerané na rozvoj cestovného ruchu a upriamiť pozornosť odbornej i laickej verejnosti na jednotlivcov, ktorí svojou prácou idú príkladom a predstavujú vzor hodný nasledovania.

[STRONG][Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu má tiež zvýšiť povedomie ľudí o dôležitosti tohto odvetvia hospodárstva a o jeho prínose pre sociálne a ekonomické napredovanie kraja i celého Slovenska.
Cestovný ruch rozvíja celý kraj.][STRONG]

Chceme oceniť ľudí, ktorí sa podieľajú na budovaní pozitívneho obrazu severovýchodu Slovenska. Osobnosti, ktoré sa rozličnými spôsobmi pričinili o propagáciu a napredovanie v oblasti cestovného ruchu. Rovnako aj zariadenia pôsobiace v segmente kultúry, gastronómie a hotelierstva, ktorých kvality môžu byť inšpiráciou pre ostatných. Oceníme tiež zamestnancov zariadení a top produkt roku 2014, “ spresnil zámer ocenenia riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

KOCR Severovýchod Slovenska chce tiež poukázať na fakt, že aj v Prešovskom kraji máme mnoho mladých a šikovných ľudí, ktorých je potrebné ďalej motivovať a zároveň oceniť ich kvality. „Rovnako netreba zabúdať na ľudí, ktorí sa cestovnému ruchu venujú dlhodobo a roky ich pôsobenia sú viditeľné v efektívnych výsledkoch, “ doplnil Janoško.

Nominácie môžu podávať právnické aj fyzické osoby do 30. novembra 2014 poštou alebo mailom prostredníctvom formulára, ktorý nájdete na www.severovychod.sk . Pravidlá nominácií definujú Všeobecné podmienky udeľovania ocenení. V kategóriách Osobnosť cestovného ruchu (CR) a Produkt CR rozhodne o víťazoch odborná porota. Najlepších v kategóriách Zariadenie CR a Zamestnanec CR vyberie verejnosť prostredníctvom internetovej ankety. Tá bude k dispozícii na stránkach www.severovychod.sk a www.po-kraj.sk od 15. decembra 2014 do 15. januára 2015.

Prestížne ocenenia budú víťazom všetkých kategórií slávnostne odovzdané počas veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakia Tour 29. januára 2015 v Inchebe Expo Bratislava.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK