Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Svetové outdoorové filmy

Už tento piatok a sobotu (21. -22.11) sa môžete tešiť na lavínu tých najlepších slovenských aj svetových outdoorových filmov uplynulého roka. Už 7. ročník festivalu Hory a mesto Prešov usporiadalo občianske združenie „Skalná hrana“ a horolezecký klub „Rock Edge“.

Počas dvoch dní si v Kine Scala (od 16.00 do neskorých večerných hodín) budete môcť vychutnať filmy nielen s horskou a horolezeckou tematikou, ale aj freeride, divokú vodu, surfing, snowboard, heliskiing, basejumping, paraglajding. Zacestujete si po Antarktíde, Himalájach, Maroku, Kube, Borneu, Labskom pieskovcovom údolí, Tatrách, Grónsku a obletíte aj Čínu.

Súčasťou festivalu budú nielen filmy, ale každý deň aj audiovizuálna prezentácia a beseda s hosťami, prehliadka horských fotografií (do ktorej ste mali možnosť prihlásiť svoje fotografie) a vyhodnotenie tej najlepšej, skvelý bufet a rozhovory s priateľmi. Vstupenky budú zlosovateľné – každý deň vyžrebuje hlavný hosť troch šťastlivcov, ktorí získajú atraktívne ceny od sponzorov festivalu.
Piatkové dopoludnie je určené ako každý rok špeciálnemu náučno vzdelávaciemu bloku pre školy – ešte vždy je možnosť prihlásiť sa.

V piatok večer si určite nenechajte ujsť hosťa Mikiho Knižku - jedného zo známych medzinárodných horských vodcov (päťnásobný víťaz Sherpa rallye), ktorý žije už viac ako desať rokov v Kanade. Príde nám porozprávať o jeho heliskiingových a iných dobrodružstvách.

Štart sobotňajšieho bloku sme prenechali domácemu amatérskemu filmíku – o partii vodákov z Prešova, Košíc a Popradu ktorých láska k divokej vode zaviedla až na grécku rieku Acheron – film je spomienkou na ich priateľa - známeho prešovského horolezca a vodáka Vlada Gogu.
V sobotu príde do Prešova ako hosť hory a mesto Prešov profesionálny basejumper Roman Duby Dubský. Divákom čo to povie pohybe vzduchom. Roman sa zameriava na športové disciplíny spojené pohybom vzduchom, ktoré sú nabité adrenalínom. Parachuting, Base jumping, Canopy Piloting, Parasking, Paragliding sú disciplíny, v ktorých dokázal dosiahnuť skvelé medzinárodné úspechy.

Tak ako každý rok bude filmový maratón zaujímavou a príjemnou príležtosťou zažiť a vidieť dobrodružstvo, stretnúť sa s priateľmi a stráviť pohodový čas.

Viac na www.festival.skalnahrana.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK