Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Polícia prekazila únos a vydieranie 20 ročnej ženy

Polícia v uplynulých dňoch zadržala 54 ročného Popradčana, ktorý mal v úmysle uniesť 20 ročnú ženu a vyhrážkami ublížením na zdraví od nej žiadať značnú sumu peňazí.

Na prípade dlhodobejšie pracovali príslušníci prešovskej krajskej kriminálnej polície, kde na základe zadovážených dôkazov došlo dňa 4.12.2014 v čase okolo 12:25 h k samotnému zadržaniu podozrivého pri jednom z obchodných domov v Poprade. Prešovský krajský vyšetrovateľ následne 54 ročného Popradčana obvinil z obzvlášť závažného zločinu Vydieračský únos v štádiu prípravy.

Podľa doterajších zistení mal obvinený najneskôr od začiatku októbra tohto roku začať pripravovať únos 20 ročnej ženy z Popradu. Dôvodom jej únosu malo byť to, že mladá Popradčanka je v súčasnej dobe poverená vedením istej spoločnosti so sídlom v Žiline, ktorej spoločníkom je jej otec a na účet ktorej pravidelne mesačne prichádza suma vo výške 120 000. - €. Po vykonaní únosu plánoval obvinený vyhrážkami ublížením na zdraví a iným násilným spôsobom zabezpečiť od nej prístupové kódy k účtu danej spoločnosti prípadne splnomocnenie pre ďalšiu osobu pravdepodobne tzv. „bieleho koňa“, ktorá by konala v mene inej firmy a na účet ktorej by na základe tohto splnomocnenia prišli uvedené finančné prostriedky vo výške 120 000. - € mesačne. Peniaze sú poukazované na účet žilinskej firmy od istej spoločnosti z Turecka, ktorá má o tomto finančnom plnení uzatvorenú zmluvu so žilinskou spoločnosťou. Za účelom únosu a následného vydierania oslovil obvinený istého muža, s ktorým sa viackrát stretol, pričom stále od neho požadoval vykonanie únosu a násilnou formou zabezpečenie od unesenej potrebných podkladov. Ohľadom celej tejto záležitosti sa obvinený stretol dňa 02.12.2014 v jednom z popradských obchodných domov s osloveným únoscom ako aj s ďalšou osobou. Po prisľúbení vykonania únosu a zabezpečenia potrebných podkladov sa dohodli na ďalšom stretnutí a to dňa 04.12.2014, opäť v tom istom obchodnom dome.

V dohodnutý deň, teda 4.12.2014 sa v čase o 12:00 h aj stretli, kde obvinenému oslovená osoba potvrdila vykonanie únosu a zároveň tejto osobe dal obvinený ďalšie inštrukcie únosu a k zabezpečeniu prevodu získaných peňazí. Po skončení stretnutia došlo k vykonaniu zadržania podozrivého, ktorého zadržali policajti prešovského pohotovostného útvaru.
Obvinený sa snažil vykonať tento skutok v čo možno najkratšej dobe a preto oslovoval na spáchanie tohto trestného činu rôzne skupiny osôb. Z daného dôvodu bolo potrebné zabezpečiť dôkazy a zadržať páchateľa v čo najskôr možnej dobe.

Po zadržaní a obvinení bol 54 ročný Popradčan umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Dňa 6.12.2014 rozhodol sudca o väzobnom stíhaní obvineného. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 12 – 20 rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK