Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Oboznámte sa s robotickým vysávačom!

Pokiaľ nemáte radi dvojzmennú prevádzku a po vlastnej práci sa Vám už nechce makať aj doma, potom si zabezpečte robotický vysávač.

 

Pokiaľ nemáte radi dvojzmennú prevádzku a po vlastnej práci sa Vám už nechce makať aj doma, potom si zabezpečte robotický vysávač. Určite si ho netreba predstavovať ako všemocný vynález, raz za pár dní predsa len budete musieť klasicky povysávať, ale čo sa týka zvyšku, robotický vysávač Vás dokonale zastúpi. Podľa praktických skúseností firmy na hĺbkové tepovanie kobercov Topservis, sa naň môžete spoľahnúť vždy, keď sa jedná o povysávanie podlahy, ak práve nejde o náročný povrch, akým je behúň s dlhým vlasom. Toto je asi pravidlo pre všetky robotické vysávače, či už sa budeme rozprávať o tých lacnejších, alebo o luxusnejších modeloch.

V prípade, že sa teda rozhodnete si zaobstarať tohto pomocníka, veľmi na peniaze nepozerajte. Predsa len nejde o najlacnejšiu záležitosť a aby Vám neskôr chýbal výkon či funkcie, to nestojí za to. Pri tých luxusnejších modeloch sa bavíme o lepšie zvládnutom spôsobe pohybu v priestore, nejde pritom len o náhodne pobehovanie. Toto je spôsob, kde sa na scénu dostáva riadenie pomocou ultrazvukových signálov. V týchto situáciách z nespochybniteľnými výhodami je ale treba rátať s cenou až okolo 500 eur. Pre naozajstných fajnšmekrov sú tu aj modely s GPS zabudovaným systémom, ktoré oplývajú schopnosťou po práci sa samé zaparkovať do nabíjacieho boxu. Podľa dlhodobých skúseností spoločnosti na hĺbkove čistenie behúňov Topservis, tieto prístroje svoju prácu spravia najrýchlejšie, sú najtichšie a je na ne najväčší spoľah.

Ako vyberať

Pri kúpe robotického vysávača je potrebné zohľadňovať viaceré faktory. Jeden z najdôležitejších je jeho samotná výška. Treba si postupne prejsť celý byt a skontrolovať kam by sa mal náš robot prípadne dostať a akú prácu vykonávať či už sa bude jednať o vysávanie pod sedačkou, pod nejakým nábytkom či váľandou. Podľa odporúčaní je najvhodnejšia rezerva aspoň jeden centimeter. Ide o rozpätie, ktoré by malo zabrániť prípadnému zaseknutiu a tým prerušeniu vysávania. Podstatným faktorom je príslušenstvo. Vhodným sa javia bočné kefy, ktoré boli priamo skonštruované pre čistenie rohov miestností a podlahy u paty steny. Pri konštrukcii robotických vysávačov bolo myslené aj na prípadné pády zo schodov a rôznych vyvýšenín. V základnej výbave každého modelu sú zabudované senzory proti pádu z miesta s prevýšením. Jedná sa o jednoduché zariadenie, ktoré zabráni prípadnému poškodeniu či zničeniu prístroja. V základnej výbave prístroja nájdete aj magnetické pásky , ktorými dokonale ohraničíte priestor, kde chcete robotickému vysávaču zakázať upratovanie. Poslednou a snáď tou najpodstatnejšou vlastnosťou na ktorú upozorňuje špecializovaná firma na tepovanie sedacích súprav je hlučnosť prístroja. Asi si jednoducho dokážete predstaviť otravnosť, ktorou bude rušený Váš kľud, ak kolo Vás bude behať neznesiteľne hlasitý robot.  Ak však budete vyberať precízne, aj pravidelné upratovanie sa stane zábavou. Jednoducho necháte robotický vysávať pracovať v noci, prípadne v čase, keď budete mimo domov. Takéhoto robota budú dobre znášať aj prípadný zvierací miláčikovia.

Ak Vám však znečistenie prerastie cez hlavu, neváhajte kontaktovať profesionálnu upratovaciu firmu Topservis. 

Robotický vysávač
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK