Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Nominácie najlepších v cestovnom ruchu sú známe, verejnosť hlasuje v ankete

Odborníci a široká verejnosť rozhodli o zostave nominovaných na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja. Víťazné osobnosti a produkt cestovného ruchu vyberie odborná porota. Najlepšie zariadenia a zamestnancov si volí verejnosť v internetovej ankete.

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom. Prestížne ocenenie bude udelené osobnostiam, zariadeniam cestovného ruchu a ich zamestnancom a tiež najlepšiemu produktu cestovného ruchu.

Personál a zariadenia hodnotia ľudia

Nominácie na ocenenia mohli zasielať odborníci a široká verejnosť do 30. novembra. O NAJ produkte a víťazných osobnostiach rozhodne odborná komisia zložená zo zástupcov samosprávy, podnikateľskej sféry, školstva, SACR, PSK a krajskej organizácie Severovýchod Slovenska. Najlepšie zariadenia a zamestnancov cestovného ruchu vyberú ľudia v ankete. Internetové hlasovanie prebieha od pondelka 15. decembra do 15. januára 2015 na stránkach www.severovychod.sk a www.po-kraj.sk. Verejnosť si môže vybrať svojich favoritov v kategóriách NAJ ubytovacie zariadenie, NAJ reštauračné zariadenie, NAJ kaviareň/bar/čajovňa a NAJ kultúrne zariadenie. Hlasuje sa tiež za zamestnancov v kategóriách NAJ barista/barman/someliér/ka a NAJ kuchár/ka.

„Výber nominovaných je pestrý. Myslím, že hlavným spoločným menovateľom nominovaných je kvalita. Anketa má byť pozitívnou odozvou ľudí, že víťazné zariadenia a personál robia svoju prácu dobre a môžu byť inšpiráciou pre ostatných, “ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Často sa v cestovnom ruchu skloňuje slovo neprofesionálny prístup, slabá kvalita, nedostatočné služby. Anketa a ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu má na zariadenia pôsobiť opačným smerom – motivovať ich, poukázať na pozitívne stránky a ponúknuť príklady, ako v cestovnom ruchu budovať dobré meno nielen medzi odborníkmi, ale najmä smerom k verejnosti a turistom. „S poskytovanými službami musia byť spokojní najmä ľudia, ktorí reštauračné, ubytovacie alebo kultúrne zariadenie navštívia. Preto im dávame priestor nielen nominovať, ale aj hlasovať za najlepších, “ doplnil Janoško.

Osobnosť cestovného ruchu

Nominovaných v kategóriách osobnosť a produkt cestovného ruchu zhodnotí odborná porota. Osobnosti sú nominované oblastiach – celoživotný prínos v oblasti cestovného ruchu, rozvoj cestovného ruchu v samospráve, vzdelávanie a podnikanie v CR. Spolu prišlo šestnásť nominácií na osobnosti a rovnako šestnásť nominácií na produkt CR. „Teší nás záujem ľudí o rozvoj nášho krásneho kraja. Aj vďaka týmto nomináciám sme sa dozvedeli o šikovných a významných osobnostiach, ktorí svoj život zasväcujú cestovnému ruchu a tiež o výborných produktoch s perspektívou ďalšieho rozvoja, “ vyjadril sa k nomináciám, ktoré zhodnotí porota, riaditeľ KOCR Martin Janoško.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční 29. januára 2015 na medzinárodnej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Incheba Expo v Bratislave v expozícii KOCR Severovýchod Slovenska spolu s jej členmi a zahraničnými partnermi.

Anketa:
http://www.po-kraj.sk/sk/samosprava/aktuality/aktuality-2014/hlasovanie-za-naj-cestovnom-ruchu-psk.html

Zoznam nominovaných osobností a produktov:
http://www.severovychod.sk/infobox/nominovane-osobnosti-a-produkty-cr

Charakteristiky nominovaných zamestnancov:
http://www.severovychod.sk/infobox/charakteristiky-zamestnancov-nominovanych-na-ocenenie-najlepsi-v-cestovnom-ruchu

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK