Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Nominácie najlepších v cestovnom ruchu sú známe, verejnosť hlasuje v ankete

Odborníci a široká verejnosť rozhodli o zostave nominovaných na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja. Víťazné osobnosti a produkt cestovného ruchu vyberie odborná porota. Najlepšie zariadenia a zamestnancov si volí verejnosť v internetovej ankete.

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom. Prestížne ocenenie bude udelené osobnostiam, zariadeniam cestovného ruchu a ich zamestnancom a tiež najlepšiemu produktu cestovného ruchu.

Personál a zariadenia hodnotia ľudia

Nominácie na ocenenia mohli zasielať odborníci a široká verejnosť do 30. novembra. O NAJ produkte a víťazných osobnostiach rozhodne odborná komisia zložená zo zástupcov samosprávy, podnikateľskej sféry, školstva, SACR, PSK a krajskej organizácie Severovýchod Slovenska. Najlepšie zariadenia a zamestnancov cestovného ruchu vyberú ľudia v ankete. Internetové hlasovanie prebieha od pondelka 15. decembra do 15. januára 2015 na stránkach www.severovychod.sk a www.po-kraj.sk. Verejnosť si môže vybrať svojich favoritov v kategóriách NAJ ubytovacie zariadenie, NAJ reštauračné zariadenie, NAJ kaviareň/bar/čajovňa a NAJ kultúrne zariadenie. Hlasuje sa tiež za zamestnancov v kategóriách NAJ barista/barman/someliér/ka a NAJ kuchár/ka.

„Výber nominovaných je pestrý. Myslím, že hlavným spoločným menovateľom nominovaných je kvalita. Anketa má byť pozitívnou odozvou ľudí, že víťazné zariadenia a personál robia svoju prácu dobre a môžu byť inšpiráciou pre ostatných, “ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Často sa v cestovnom ruchu skloňuje slovo neprofesionálny prístup, slabá kvalita, nedostatočné služby. Anketa a ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu má na zariadenia pôsobiť opačným smerom – motivovať ich, poukázať na pozitívne stránky a ponúknuť príklady, ako v cestovnom ruchu budovať dobré meno nielen medzi odborníkmi, ale najmä smerom k verejnosti a turistom. „S poskytovanými službami musia byť spokojní najmä ľudia, ktorí reštauračné, ubytovacie alebo kultúrne zariadenie navštívia. Preto im dávame priestor nielen nominovať, ale aj hlasovať za najlepších, “ doplnil Janoško.

Osobnosť cestovného ruchu

Nominovaných v kategóriách osobnosť a produkt cestovného ruchu zhodnotí odborná porota. Osobnosti sú nominované oblastiach – celoživotný prínos v oblasti cestovného ruchu, rozvoj cestovného ruchu v samospráve, vzdelávanie a podnikanie v CR. Spolu prišlo šestnásť nominácií na osobnosti a rovnako šestnásť nominácií na produkt CR. „Teší nás záujem ľudí o rozvoj nášho krásneho kraja. Aj vďaka týmto nomináciám sme sa dozvedeli o šikovných a významných osobnostiach, ktorí svoj život zasväcujú cestovnému ruchu a tiež o výborných produktoch s perspektívou ďalšieho rozvoja, “ vyjadril sa k nomináciám, ktoré zhodnotí porota, riaditeľ KOCR Martin Janoško.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční 29. januára 2015 na medzinárodnej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Incheba Expo v Bratislave v expozícii KOCR Severovýchod Slovenska spolu s jej členmi a zahraničnými partnermi.

Anketa:
http://www.po-kraj.sk/sk/samosprava/aktuality/aktuality-2014/hlasovanie-za-naj-cestovnom-ruchu-psk.html

Zoznam nominovaných osobností a produktov:
http://www.severovychod.sk/infobox/nominovane-osobnosti-a-produkty-cr

Charakteristiky nominovaných zamestnancov:
http://www.severovychod.sk/infobox/charakteristiky-zamestnancov-nominovanych-na-ocenenie-najlepsi-v-cestovnom-ruchu

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK