Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pojednávanie s učiteľkou, podozrivou zo zneužívania žiaka, odročili na neurčito

Na Okresnom súde (OS) v Humennom sa včera konalo pojednávanie s bývalou učiteľkou Základnej školy (ZŠ) v Koškovciach Danou K. , ktorá je obžalovaná zo sexuálneho zneužívania žiaka. Pre potrebu ďalších doplňujúcich stanovísk znalcov ho následne odročili na neurčito.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Okresný súd v Humennom včera na hlavnom pojednávaní v trestnej veci obžalovanej Dany K. vypočul znalcov. Dnešné hlavné pojednávanie bolo pre doplnenie znaleckého posudku odročené na neurčito. Po doručení tohto doplnenia znaleckého posudku okresnému súdu bude vo veci vytýčený termín ďalšieho pojednávania“, informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Predošlé pojednávania v tejto veci súd odročil pre neprítomnosť obžalovanej, na tom dnešnom sa však už zúčastnila. OS v Humennom vylúčil z dnešného pojednávania verejnosť s výnimkou vyhlásenia rozsudku z dôvodu, že si to vyžadoval záujem maloletého poškodeného, spočívajúci v nezverejňovaní informácií o zásahu do jeho mravného a fyzického vývinu.

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou ZŠ v Koškovciach, začala preverovať polícia v novembri 2013. Vyšetrovanie prípadu ukončila vo februári 2014 s návrhom na podanie obžaloby. Vecou sa následne zaoberala Okresná prokuratúra v Humennom.

Prokurátorka podala na okresný súd žalobu na Danu K. pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy začiatkom marca minulého roka. Pedagogičke hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK