Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dida a jej hostia v GTF caffé

Diana "Dida" Dunčková a s klavírista Daniel Špiner včera spolu vystúpili na poobedňajšiom koncerte GTF caffé.

Diana Dunčková je speváčka a herečka, ktorá dlhé roky pôsobila ako speváčka v rôznych kapelách, naposledy v prešovskej pop-rockovej kapele Nočný život.

Diana pochádza zo Spišskej Novej Vsi, v Prešove pôsobí od roku 2007, vyštudovala PU v odbore estetika a počas štúdia vysokej školy taktiež Súkromné konzervatórium Dezidera Kardoša v odbore herectvo, kde v júni 2014 ukončila svoje štúdium absolutóriom. Má za sebou množstvo úspechov na rôznych speváckych súťažiach, pôsobí ako herečka v Divadle Portál a Divadla Drak, hosťovala v DJZ v Prešove v inscenácii “Sen noci svätojánskej”, vyučuje spev na Súkromnej základnej umeleckej škole V. Urbana v Košiciach, v acapelle Free voices alternuje altový hlas.

Koncom roka 2014 sa zúčastnila ako vokalistka K. Koščovej na jej Vianočnom turné.
Spoločne s klavíristom Danielom Špinerom, ktorého meno je už známe z najlepších jazzových formácií, či zo zostavy rôznych slovenských interprétov, vytvorili project Dida & jej hostia.

Daniel Špiner aktívne spolupracuje s Katkou Koščovou a Andrejom Šebanom. Spolupracoval aj s No name, Katkou Knechtovou, Henrym Tothom a SĽUKom a s mnoho dalšími. Vyštudoval Konzervatorium v Košiciach, PF KU v Ružomberku, Jazzove oddelenie v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK