Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešov, Sabinov a Svidník pripravili deťom na prázdniny kopu aktivít

Na východe Slovenska sa v pondelok (23.2.) začínajú týždenné jarné prázdniny. Niektoré mestá a centrá voľného času preto pre deti pripravili množstvo aktivít.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Centrum voľného času vo Svidníku pripravilo pre deti od šesť do 10 rokov denný tábor plný zaujímavého programu a aktivít. Ako pre TASR povedal riaditeľ CVČ Jaroslav Ivančo, cieľom tábora je ukázať deťom zmysluplné trávenie voľného času a aj v čase voľna im ponúknuť priestor na komunikáciu a socializáciu sa do skupiny rovesníkov. Deti by mali od pondelka (23.2.) do štvrtka (26.2.) tráviť dopoludnia v priestoroch Základnej školy Komenského vo Svidníku, kde bude tábor prebiehať.

V prvý deň sú pre deti pripravené spoločenské i počítačové hry. Utorok sa bude niesť v znamení varenia a práce s cestom. Deti sa naučia pripravovať najmä obľúbené jedlá pre najmenších, ako sú palacinky či pirohy a iné sladké dobroty. V stredu budú deti zasvätené do čara remesiel a umenia. Počas tvorivých dielní sa oboznámia nielen s tradičnými remeslami, ale precvičia si aj jemnú motoriku. Vo štvrtok si v telocvični vyskúšajú nielen klasické športy, ale aj netradičnú hodinu telesnej výchovy.

Aj v Prešove pripravilo ABC centrum voľného času denný prímestský tábor pre žiakov prvého až deviateho ročníka. Tu sa však o deti postarajú pedagogickí pracovníci od 07.00 do 16.30 h. Program je zameraný na športovú a turistickú činnosť, návštevu Ekoparku, prácu s výpočtovou technikou, tvorivé dielne, rôzne hry a súťaže.

Aktivity pre deti sú počas jarných prázdnin pripravené aj v iných mestách v Prešovskom kraji. V Bardejove pripravilo CVČ aktivity ako prázdninová vybíjaná či zumba, v stredu sa môžu deti naučiť strieľať z luku. V Sabinove sa okrem rôznych aktivít v CVČ môžu prísť aj korčuľovať na zimný štadión, kde bude počas pracovných dní prázdnin voľné korčuľovanie pre verejnosť v čase od 12.30 do 16.30 h.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK