Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Memoriál Vladimíra Kollára – 13. ročník

V sobotu 21. februára sa v prešovskom Elán Clube uskutočnil 13. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára, turnaj kategórie Región, počítaný do rebríčka Slovenskej šípkarskej federácie.

Tento turnaj je jedným z vrcholov šípkarského roka v Prešove, na ktorom si s úctou spomíname na nášho priateľa, skvelého človeka a šípkara Vladimíra Kollára. Aktuálny ročník memoriálu sa konal pod záštitou mesta Prešov. Starostku mesta pani Andreu Turčanovú pre jej pracovnú vyťaženosť, na otvorení turnaja zastúpili prednosta mestského úradu pán Jozef Smetana a poslanec mestského zastupiteľstva pán Rudolf Dupkala. Po úvodných príhovoroch a pietnej spomienke a minúte ticha za Vladimíra Kollára sa rozbehli prvé dueli podujatia.
Do hlavného turnaja sa prihlásilo rekordných 73 hráčov, čím sme o jedného šípkara zlomili minuloročný rekord. Do finále A strany pavúka sa prebojovali dvaja najvyššie nasadení hráči, Peter Klementy z Rožňavy a Milan Štefaňák z Prešova. V tomto zápase zvíťazil Milan Štefaňák 3:1 a postúpil do celkového finále. Vo finále B-čka porazil v napínavom zápase Martin Ševcov z Gerlachova Peťa Klementyho 3:2 na legy a stal sa druhým finalistom turnaja. Vo finále
zvíťazil Milan Štefaňák hladko 3:0 a stal sa víťazom 13. ročníka Memoriálu Vlada Kollára. Štvrté miesto obsadil po spanilej jazde béčkom Peter Kašper z Košíc. Na pozícii 5. -6. skončili Peter Minarčík st. z Prešova a Marek Dorin z Gerlachova, na delenej 7. -8. priečke sa umiestnili Jaro Knap z Prešova a Gabriel Váraljay z Košíc.

Do turnaja žien sa prezentovalo 6 šípkariek. Víťazkou turnaja sa stala Majka Vantová z Bardejova po opakovanom finále 2:0 s Denisou Kišeľákovou z Prešova. Na treťej priečke sa umiestnila Zuzka Styková z Košíc. Do turnaja juniorov sa prihlásilo 7 hráčov, čo je skvelá účasť. Finálový duel zaobstarali Hatalovčania, v ktorom sa taktiež ako u žien muselo hrať opakované finále. Zvíťazil vedúci hráč slovenského rebríčka Tomáš Karafa, ktorý oplatil prehru 0:2 z finále A-čka Tomášovi Vargovi po dvoch výhrach 2:0 na legy. Tretí skončil Erik Čuchran zo Širokého. V doplnkovom turnaji dvojíc, zvíťazila už osvedčená dvojica Peter Minarčík st. – Milan Štefaňák, pred dvojicami Martin Tomusko – Michal Krupár a Tomáš Miženko – Martin Novotný.
Na záver chceme poďakovať za poskytnutú pomoc pri organizácii turnaja, rodičom Vladimíra Kollára, mestu Prešov, Elán Clubu, firme Viva Trade, všetkým spolupracovníkom a samozrejme aj všetkým šípkarom a priaznivcom šípiek za účasť a perfektnú atmosféru. Pozývame Vás aj na naše ďalšie šípkarské akcie v priebehu sezóny a o rok sa opäť stretneme na už 14. ročníku Memoriálu Vladimíra Kollára.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK