Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Memoriál Vladimíra Kollára – 13. ročník

V sobotu 21. februára sa v prešovskom Elán Clube uskutočnil 13. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára, turnaj kategórie Región, počítaný do rebríčka Slovenskej šípkarskej federácie.

Tento turnaj je jedným z vrcholov šípkarského roka v Prešove, na ktorom si s úctou spomíname na nášho priateľa, skvelého človeka a šípkara Vladimíra Kollára. Aktuálny ročník memoriálu sa konal pod záštitou mesta Prešov. Starostku mesta pani Andreu Turčanovú pre jej pracovnú vyťaženosť, na otvorení turnaja zastúpili prednosta mestského úradu pán Jozef Smetana a poslanec mestského zastupiteľstva pán Rudolf Dupkala. Po úvodných príhovoroch a pietnej spomienke a minúte ticha za Vladimíra Kollára sa rozbehli prvé dueli podujatia.
Do hlavného turnaja sa prihlásilo rekordných 73 hráčov, čím sme o jedného šípkara zlomili minuloročný rekord. Do finále A strany pavúka sa prebojovali dvaja najvyššie nasadení hráči, Peter Klementy z Rožňavy a Milan Štefaňák z Prešova. V tomto zápase zvíťazil Milan Štefaňák 3:1 a postúpil do celkového finále. Vo finále B-čka porazil v napínavom zápase Martin Ševcov z Gerlachova Peťa Klementyho 3:2 na legy a stal sa druhým finalistom turnaja. Vo finále
zvíťazil Milan Štefaňák hladko 3:0 a stal sa víťazom 13. ročníka Memoriálu Vlada Kollára. Štvrté miesto obsadil po spanilej jazde béčkom Peter Kašper z Košíc. Na pozícii 5. -6. skončili Peter Minarčík st. z Prešova a Marek Dorin z Gerlachova, na delenej 7. -8. priečke sa umiestnili Jaro Knap z Prešova a Gabriel Váraljay z Košíc.

Do turnaja žien sa prezentovalo 6 šípkariek. Víťazkou turnaja sa stala Majka Vantová z Bardejova po opakovanom finále 2:0 s Denisou Kišeľákovou z Prešova. Na treťej priečke sa umiestnila Zuzka Styková z Košíc. Do turnaja juniorov sa prihlásilo 7 hráčov, čo je skvelá účasť. Finálový duel zaobstarali Hatalovčania, v ktorom sa taktiež ako u žien muselo hrať opakované finále. Zvíťazil vedúci hráč slovenského rebríčka Tomáš Karafa, ktorý oplatil prehru 0:2 z finále A-čka Tomášovi Vargovi po dvoch výhrach 2:0 na legy. Tretí skončil Erik Čuchran zo Širokého. V doplnkovom turnaji dvojíc, zvíťazila už osvedčená dvojica Peter Minarčík st. – Milan Štefaňák, pred dvojicami Martin Tomusko – Michal Krupár a Tomáš Miženko – Martin Novotný.
Na záver chceme poďakovať za poskytnutú pomoc pri organizácii turnaja, rodičom Vladimíra Kollára, mestu Prešov, Elán Clubu, firme Viva Trade, všetkým spolupracovníkom a samozrejme aj všetkým šípkarom a priaznivcom šípiek za účasť a perfektnú atmosféru. Pozývame Vás aj na naše ďalšie šípkarské akcie v priebehu sezóny a o rok sa opäť stretneme na už 14. ročníku Memoriálu Vladimíra Kollára.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK