Utorok, 30. apríl 2024
Meniny má Anastázia | zajtra Sviatok práce

Skupina Papyllon rozširuje svoje teritórium, má nové EP a klip

Mladá slovenská formácia Papyllon vydaním svojho EP Sink or Swim a klipu k skladbe Harmful uzatvára jednu autorskú etapu.

Päťskladbové EP Sink or Swim odkazuje na to, čím si Richard, Lukáš, Jakub a Bohuš za posledné obdobie prešli, je energické a zároveň citlivé, tak, ako to Papyllon vie publiku podať aj na svojich koncertoch.

Hneď prvá skladba Harmful dostala nový klip, o ktorom viac povedal Bohuš: "Harmful sme natáčali v Galérii Tvorivého Dizajnu (Creative Design Gallery) u nás v Prešove. Za kamerou stál náš kamarát Vlado Fabian a pred kamerou my."

V klipe k Harmful môžu fanúšikovia vidieť mierne pesimistické predstavy Papyllonu: "Celková atmosféra klipu je pochmúrnejšia a temnejšia, presne tak, ako sme si to k tejto pesničke predstavovali. Kľúčovým slovom je teritórium, ” popisuje zámer Bohuš.

Po prvom nakopnutí skladbou Harmful pokračuje EP s názvom Sink or Swim pokojnejšou rovnomennou piesňou - Sink or Swim, nasleduje Second Minute a dobre známy singel Waves, ku ktorému pred časom taktiež vznikol klip. Marble pred záverom opäť pomaly dostáva atmosféru do výšok.

"Názov pre EP Sink or Swim som pôvodne vybral z estetického dôvodu, ako takú slovnú hračku. Neskôr som v tom našiel hlbší zmysel. Bolo to v čase, keď sme v kapele, ale aj v našich osobných životoch robili veľa rozhodnutí, ktoré nás okresali do dnešnej podoby, ” približuje Bohuš a k Sink or Swim uvádza: "Text piesne je kontrastný, poukazuje na fakt, že všetko má dve strany, ktoré je potrebné poznať. Len tak môže byť rovnováha.“

"EP sme nahrávali v štúdiu Umpax, pod taktovkou Martina Migaša, ktorý na ňom odviedol kus skvelej práce. EPčko berieme ako míľnik v našej tvorbe, pretože ním uzatvárame jednu kapitolu, teraz je už čas na novú, " dodáva Bohuš.

Papyllon chce do leta stihnúť odohrať klubové koncerty a v lete vyraziť na festivaly. Momentálne nahráva demá na album, ktorý vyjde približne o rok.

Sink or Swim EP https://papyllon.bandcamp.com/
Nový klip Harmful https://www.youtube.com/watch?v=QPnfz0xpygA
Facebook https://www.facebook.com/papyllonband

Foto: Ryon

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK