Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Neznámy chodec zahynul po zrážke s osobným autom

Život zatiaľ neznámeho chodca vyhasol pri nočnej zrážke s osobným autom v Poprade.

Aktualizované:

V priebehu dňa sa muža podarilo stotožniť a to potom, čo prišla jeho manželka prišla na políciu nahlásiť mužovu nezvestnosť. Usmrteným chodcom je 62 ročný muž z Popradu – Spišskej Soboty.

V smere od zimného štadióna na mestskú časť Poprad – Matejovce viedol v čase okolo 00:15 h dnešného dňa 54 ročný muž zo Starej Lesnej, okr. Kežmarok, osobné auto Škoda Fabia. Na moste ponad rieku Poprad pri čerpacej stanici mu náhle z doposiaľ nezistených príčin z pravej strany vošiel do jazdnej dráhy chodec, následkom čoho došlo k zrážke. Chodec neznámej totožnosti utrpel ťažké zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Vodič osobného auta neutrpel pri zrážke žiadne zranenia. Vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého chodca bude alkohol zisťovaný pri pitve. Škoda na vozidle bola odhadnutá na sumu 1000. - €. Nehodu vyšetrujú popradskí dopravní policajti ako prečin usmrtenia.
Polícia žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení mŕtveho. Nebohý chodec je muž staršieho veku, cca 60 rokov. Foto jeho oblečenia je v prílohe. Akékoľvek informácie k totožnosti je možné oznámiť na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Poprade alebo na tel. číslo 158.

Je už všeobecne známou skutočnosťou, že chodci patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky a zvlášť to platí v čase zníženej viditeľnosti, keď nemajú na sebe žiadne reflexné prvky. Nehovoriac už o tom keď je chodec pod vplyvom alkoholu.
Mnohým nehodám sa pritom dalo resp. dá veľmi jednoducho predijsť. Stačí len dodržiavať známe pravidlá cestnej premávky, a to tak zo strany vodičov áut ako aj zo strany chodcov. Nezabúdať na to, že v cestnej premávke máme okrem svojich práv predovšetkým povinnosti! Povinnosti voči sebe i voči druhým. A len ak ich budeme všetci vzájomne dodržiavať a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný.
Tomu je potrebné u vodičov - prispôsobiť rýchlosť svojej jazdy a zvýšiť pozornosť a obozretnosť za volantom, u chodcov – dbať na svoju vlastnú bezpečnosť pri prechádzaní cez cestu a v čase zníženej viditeľnosti sa dostupným spôsobom zviditeľniť používaním akýchkoľvek reflexných prvkov, aby vodič mohol v dostatočnom predstihu spozorovať chodca!
Chodci si musia uvedomiť, že v každom prípade zrážky s vozidlom sú to oni, čo vzhľadom na vzniknuté následky ťahajú za kratší koniec, bez ohľadu na to, kto nehodu zavinil.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK