Streda, 01. máj 2024
Meniny má Sviatok práce | zajtra Žigmund

Neznámy chodec zahynul po zrážke s osobným autom

Život zatiaľ neznámeho chodca vyhasol pri nočnej zrážke s osobným autom v Poprade.

Aktualizované:

V priebehu dňa sa muža podarilo stotožniť a to potom, čo prišla jeho manželka prišla na políciu nahlásiť mužovu nezvestnosť. Usmrteným chodcom je 62 ročný muž z Popradu – Spišskej Soboty.

V smere od zimného štadióna na mestskú časť Poprad – Matejovce viedol v čase okolo 00:15 h dnešného dňa 54 ročný muž zo Starej Lesnej, okr. Kežmarok, osobné auto Škoda Fabia. Na moste ponad rieku Poprad pri čerpacej stanici mu náhle z doposiaľ nezistených príčin z pravej strany vošiel do jazdnej dráhy chodec, následkom čoho došlo k zrážke. Chodec neznámej totožnosti utrpel ťažké zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Vodič osobného auta neutrpel pri zrážke žiadne zranenia. Vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého chodca bude alkohol zisťovaný pri pitve. Škoda na vozidle bola odhadnutá na sumu 1000. - €. Nehodu vyšetrujú popradskí dopravní policajti ako prečin usmrtenia.
Polícia žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení mŕtveho. Nebohý chodec je muž staršieho veku, cca 60 rokov. Foto jeho oblečenia je v prílohe. Akékoľvek informácie k totožnosti je možné oznámiť na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Poprade alebo na tel. číslo 158.

Je už všeobecne známou skutočnosťou, že chodci patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky a zvlášť to platí v čase zníženej viditeľnosti, keď nemajú na sebe žiadne reflexné prvky. Nehovoriac už o tom keď je chodec pod vplyvom alkoholu.
Mnohým nehodám sa pritom dalo resp. dá veľmi jednoducho predijsť. Stačí len dodržiavať známe pravidlá cestnej premávky, a to tak zo strany vodičov áut ako aj zo strany chodcov. Nezabúdať na to, že v cestnej premávke máme okrem svojich práv predovšetkým povinnosti! Povinnosti voči sebe i voči druhým. A len ak ich budeme všetci vzájomne dodržiavať a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný.
Tomu je potrebné u vodičov - prispôsobiť rýchlosť svojej jazdy a zvýšiť pozornosť a obozretnosť za volantom, u chodcov – dbať na svoju vlastnú bezpečnosť pri prechádzaní cez cestu a v čase zníženej viditeľnosti sa dostupným spôsobom zviditeľniť používaním akýchkoľvek reflexných prvkov, aby vodič mohol v dostatočnom predstihu spozorovať chodca!
Chodci si musia uvedomiť, že v každom prípade zrážky s vozidlom sú to oni, čo vzhľadom na vzniknuté následky ťahajú za kratší koniec, bez ohľadu na to, kto nehodu zavinil.

Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK