Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V Pivovare Šariš pracujú na zvýšení bezpečnosti v doprave

Pred vstupom do mesta Veľký Šariš v smere od Prešova prebiehajú pred miestnym pivovarom a čiastočne aj v jeho areáli stavebné práce. Budujú tam systém jednej brány, ktorý by mal byť hotový do konca marca.

(foto: TASR)
(foto: TASR)

Chceme to preto, aby sme zvýšili bezpečnosť pri doprave a odklonili sme všetky nepotrebné pohyby z miesta, kde jazdia kamióny a pohybujú sa vysokozdvižné vozíky s pivom. Toto ma výrazný dopad na znižovanie nehodovosti a možnej úrazovosti pri práci. Tento projekt je za viac ako 400.000 eur“, uviedol technický riaditeľ Pivovaru Šariš Ján Čerkala.

V tomto roku sa bude v pivovare realizovať aj budovanie centrálneho velínu, teda centrálnej nervovej sústavy vo výrobe, ktorou by sa všetky procesy prebiehajúce v podniku dostali na jedno miesto. Celkovo by tento projekt mal stáť približne 800.000 eur.

V minulom roku sa v pivovare realizovalo 44 investičných akcií, z nich najväčšie boli nákup novej baličky na plechovkovej linke za 800.000 eur a rozširovanie kapacity skladu.

Ak sa do začiatku apríla podarí zrealizovať všetky stavebné aktivity, sezóna by už mala byť pokojnejšia. Čerkala očakáva, že pivovar aj tento rok potiahnu obľúbené tradičné výrobky, no i novinky pre ženy či nový jablkový cider dovážaný z Česka.

Pivovar je podľa neho postavený na výrobnú kapacitu približne 1,5 milióna hektolitrov ročne, terajšia výroba sa pohybuje okolo 1,2 milióna hektolitrov.

Priamo v pivovare vo Veľkom Šariši, ktorý je súčasťou spoločnosti Pivovary Topvar, v súčasnosti pracuje 300 ľudí a je jedným z najväčších zamestnávateľov v Prešovskom kraji.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK