Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Veľtrh ABC stavebníctva-Záhrada

Už po dvadsiatytretíkrát sa uskutoční v priestoroch prešovskej Mestskej haly 18. -20.marca obľúbený veľtrh ABC stavebníctva-Záhrada.

Tento rok sa predstaví rekordný počet vystavovateľov – 207, z Rakúska, Maďarska, Poľska, Čiech a celého Slovenska.

Hlavným poslaním podujatia je bezplatné poradenstvo pri stavbe domu, rekonštrukcii bytu, chaty, prestavbe záhrady. Viac ako päťdesiat odborníkov na jednom mieste poradí návštevníkom v rôznych odborných oblastiach stavebníctva. Slovenská energetická agentúra sa zameria na poradenstvo vo využívaní energií. K tomu sú zamerané aj solárne systémy, zatepľovacie materiály a nízkoenergetické stavby.

Vzácne rady poskytnú aj odborníci zo zväzu záhradkárov, zamerané najmä na pestovanie ovocných a okrasných stromov, ale aj liečivých rastlín. V predajnej časti bude bohatá ponuka plantov, kvetov, sadbových zemiakov, stromčekov.

Vo vonkajších priestoroch bude bohatá ponuka veľkonočného tovaru, prútených košíkov, kraslíc, údenín a podobne.

Ľudia, ktorí majú radi pekné veľkonočné aranžmá, si prídu na svoje na súťaži viazania kvetov a aranžmánov.

V piatok 20.marca od 14.hodiny sa uskutoční veľmi obľúbená akcia. Študenti súkromnej strednej odbornej školy Mladosť v Prešove pripravia 23 metrový Šarišský závin, na ktorom si môžu návštevníci nielen pochutiť, ale aj vyhrať jednu z 23 cien.

Súčasťou veľtrhu bude aj unikátna výstava História motorizmu v Prešove, ktorá priblíži bohatú históriu motocyklových pretekov, rally aj motokár. Súčasťou bude aj premietanie filmov s motoristickou tematikou.

V stredu od 15.hodiny budú môcť návštevníci na tejto výstave stretnúť také legendy motoristického športu ako Igor Drotár, Vlado Bánoci, bratia Majorošovci, Troliga, Botko, Velička, Tomko.

Už tradične vstup na veľtrh je každý deň bezplatný.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK