Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Opitý prešovský tínedžer v trolejbuse zbil revízora

V trolejbuse Dopravného podniku mesta Prešov došlo v utorok (10.3.) znova k napadnutiu. Tentoraz bol obeťou 38-ročný revízor, ktorý utrpel iba ľahké zranenia. Zo skutku je obvinený 17-ročný Jakub z Prešova, ktorého polícia zadržala.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh bola v utorok krátko predpoludním vyslaná na Ul. arm. gen. L. Svobodu v Prešove, kde malo dôjsť k napadnutiu revízora cestujúcim.

Po príchode na miesto sa zistilo, že neznámy muž počas cestovania trolejbusom zo zastávky Martina Benku bezdôvodne fyzicky napadol službukonajúceho 38-ročného revízora. Ten mal vyzvať muža na predloženie cestovného lístka. Cestujúci sa mu najskôr verbálne vyhrážal, neskôr začal do neho aj sácať. Revízor upozornil cestujúceho, aby s tým prestal, no ten sa snažil revízora udrieť päsťou do tváre. Začali sa vzájomne naťahovať. Revízorovi boli spôsobené drobné poranenia na ruke, ktoré si ale nevyžiadali lekárske ošetrenie“, uviedla policajná hovorkyňa.

Polícia na základe týchto skutočností zadržala ako podozrivého 17-ročného Jakuba z Prešova. Mladík bol podrobený dychovej skúške s výsledkom viac ako dve promile alkoholu v krvi. Policajný príslušník už začal v predmetnej veci trestné stíhanie pre prečin výtržníctva a na základe zabezpečených dôkazov vzniesol voči Jakubovi aj obvinenie.

Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Jakub sa mal výtržnosti dopustiť tým, že slovne a fyzicky na mieste prístupnom verejnosti napadol iného človeka. Zákon v tomto prípade stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky“, skonštatovala hovorkyňa.

V januári sa v prešovskej MHD odohral podobný incident, keď traja mladíci zaútočili na 40-ročného muža, ktorý ich upozornil, aby sa správali slušne. Dvaja z mladíkov čakajú na súdny proces vo väzbe, jeden je stíhaný na slobode. Termín pojednávania s chlapcami podľa hovorcu Krajského súdu v Prešove Michala Drimáka ešte nie je vytýčený.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK