PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14626/zubari_v_centre_presova.html

Zubári v centre Prešova

Dnes 20. marca budú zubári na prešovskej pešej zóne vysvetľovať, ako si čo najdlhšie zachovať zuby bez kazov.

Zubní lekári bijú na poplach: Zubný kaz predstavuje najčastejšie sa vyskytujúce neprenosné infekčné ochorenie a je hlavnou príčinou predčasných strát zubov! Podľa odborníkov z oblasti ústneho zdravia sa za tým skrýva častá konzumácia cukrov v potrave a nápojoch, kombinovaná s nesprávnou ústnou hygienou. Prevenciou môže byť kontrola konzumácie cukrov v potrave a nápojoch, čím sa redukuje počet kyslých útokov na povrch zubov a tým pádom klesá výskyt zubného kazu.

Piatkové podujatie na pešej zóne je teda vhodnou príležitosťou dať si dôsledne vysvetliť všetko čo sa týka zubov i dentálnej hygieny. Stánky so sprievodnými aktivitami tam budú stáť od 10.00 h. – do 16.00 h. Stačí si doniesť dobrú náladu a chuť sa niečo dozvedieť. Pre súťaživých by mohla byť motiváciou, prečo si prísť pre radu, aj možnosť vyhrať balíček ústnej starostlivosti pre kompletnú rodinu na celý rok.

Akciu, organizovanú v rámci Svetového dňa ústneho zdravia, pripravila Slovenská komora zubných lekárov v spolupráci s Fakultou zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity.

 
20.3.2015 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. | Zdravotníctvo | čítané: 4499 krát