Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

V Prešove sa opäť objavil medveď

Medveď bol spozorovaný včera v blízkosti čerpacej stanice na Bardejovskej ulici, blízko Dopravného podniku mesta Prešov.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Hneď po tom sa schoval v okolitých krovinách. Hoci ide o územie Ľubotíc, situáciu pozorne sleduje aj prešovská mestská polícia. „Informovali sme nielen obec Ľubotice, ale aj policajný zbor a ochranárov prírody. V každom prípade by si väčší pozor mali dávať všetci ľudia pohybujúci sa v okolí Dopravného podniku mesta Prešov, prípadne v smere ku Surdoku“, zdôraznil Imrich Olejník, zástupca náčelníka prešovskej mestskej polície.

V tomto prípade zrejme ide o mladého medveďa, hľadajúceho si teritórium a je možné, že týmto priestorom iba prechádzal. Môže však byť tiež stále schovaný v krovinách blízko ciest a chodníkov, preto je zvýšená opatrnosť nevyhnutná. „V prípade, že medveďa občania znova spozorujú, nech obratom kontaktujú mestskú políciu na čísle 159, prípadne Policajný zbor Slovenskej republiky, aby sme mohli prijať adekvátne opatrenia“, dodal Imrich Olejník.

Medveď, presnejšie medvedica úradovala v Prešove aj vlani v auguste. Vtedy sa usadila v okolí Športovej ulice a vzhľadom na to, že sa pohybovala v blízkosti rodinných domov, že bola podvyživená a v zlom kondičnom stave, ochranári udelili súhlas na jej utratenie.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK