Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto hľadá nájomcov pre prírodné i letné kúpalisko a zimný štadión

Prešovskí mestskí poslanci sa dnes zaoberali zámerom dlhodobých prenájmov prírodného kúpaliska Delňa v Prešove, letného kúpaliska na Sídlisku III a zimného štadióna.

Všetky tri areály sa budú prenajímať víťazovi obchodných verejných súťaží, ktoré chce mesto vypísať v najbližšom období.

Diskusia sa rozprúdila najmä v súvislosti s prenájmom prírodného kúpaliska Delňa. Súťažiaci totiž predložením svojej ponuky prijímajú podmienky, že ak vyhrajú súťaž, investujú do opravy umelej vodnej nádrže tak, aby dosiahli požadovanú kvalitu vody, ako aj do opravy sociálnych zariadení. Doteraz sa tu totiž kúpalo len na vlastné riziko. Musia tiež na mieste prevádzkovať rekreačný areál a štyrikrát ročne poskytnúť mestu areál na uskutočnenie podujatí.

Tu niektorí poslanci požadovali, aby bolo do podmienok zahrnuté, že priestor nájomca poskytne aj na kultúrne podujatie Dobrý festival, ktorý by sa v tomto roku mal konať práve tu. Poslanci to však neschválili. Primátorka po neprijatí pripomienky uviedla, že Dobrý festival môže byť zahrnutý k štyrom mestským akciám. Poslanci z podmienok vyradili tiež minimálnu sumu ročného nájmu vo výške 25.000 eur. Podľa nového uznesenia cenu ročného nájmu navrhne nájomca sám. Mestský parlament celkový návrh schválil, mesto teraz musí čím skôr vypísať verejnú súťaž, pretože podmienkou bude aj to, aby najneskôr 1. júla nový nájomca spustil v areáli letnú sezónu.

Dlhodobý prenájom letného kúpaliska na Sídlisku III schválili poslanci bez pripomienok. Mesto chce tento priestor prenajať na obdobie najviac 15 rokov. Aj tu si mesto vyhradzuje právo realizovať v areáli štyri podujatia ročne a nájomca bude musieť do areálu investovať vlastné prostriedky, ich výšku i časový harmonogram však určí sám.

Zimný štadión chce mesto prenajať na najviac 10 rokov za minimálne 33.000 eur ročne. Podmienkou však je, že nájomca v prvých troch rokoch zrekonštruuje nosnú konštrukciu stropu podľa záverov statického posudku, ktorý zaplatí tiež. Budúci nájomca sa zaviaže, že počas prvých troch rokov opraví šatne, rozvody niektorých inžinierskych a telekomunikačných sietí, zabezpečí opláštenie obvodových stien vrátane presklenia so zateplením, vybaví strojovňu i samotnú halu, kde musí kúpiť už pred začiatkom sezóny v roku 2015 rolbu. Podmienkou je tiež to, že verejné korčuľovanie tu bude od septembra do marca kalendárneho roka v rozsahu minimálne osem hodín mesačne.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK