Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Parkovanie v plnej prevádzke

Výber parkovného funguje v plnej prevádzke, technické zebezpečenie parkovania zo strany mestskej spoločnosti Prešov Real s.r.o. je v týchto dňoch ukončené.

Po technickom zosúladení potrebných náležitostí sa výber parkovného realizuje obvyklým spôsobom, v zmysle platného cenníka a prevádzkového poriadku. Parkovné je spoplatnené v pracovných dňoch (od pondelka do piatku) v čase od 8:00 do 17:00 h podľa príslušných pásiem (I. pásmo 1€/h, II. pásmo 0,70€/h, III. pásmo 0,35€/h). Víkendy spoplatnené nie sú, parkovanie je počas soboty a nedele zdarma.

Výberové konanie na prevádzkovanie platených parkovísk a pouličného parkovania sa uskutočnilo v marci. Do výberového konania sa zapojili tri mestské firmy, následne komisia uskutočnila rokovania so zástupcami každej spoločnosti. Výber bol následne uzavretý, správcom parkovísk je od 1. apríla Prešov Real, s.r.o. Primátorka tak napĺňa presadzovaný názor, že spravovať tieto plochy by malo mesto prostredníctvom mestskej spoločnosti.

Cenník a mapa zón plateného parkovania: http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=9518

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK