Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Majstrovstvá Slovenska vo výrazových tancoch

V dňoch 18. -19.4. sa v Leviciach uskutočnili otvorené Majstrovstvá SR vo výrazových tancoch, ktorých sa zúčastnilo 2154 tanečníkov zo Slovenska a Maďarska.

Majstrovstvá boli rozdelené do dvoch výkonnostných skupín – „A“ profesionáli a „B“ amatéri (začiatočníci).

Súkromná ZUŠ GRIMMY súťažila na týchto majstrovstvách s 18 choreografiami. 17 súťažilo v kategórií „A“ a jedna v „B“ (7 ročné dievčatká a ich úplne prvá tanečná súťaž). Vytancovali sme si 16 nominácií na Majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať 25. -28.6.2015 v Maďarsku na Balatone. Získali sme 4 mimoriadne ceny za najlepšie choreografie, 6x1.miesto, 7x2.miesto, 3x3.miesto. V Leviciach súťažilo okolo 100 tanečníkov zo Súkromnej ZUŠ GRIMMY vo veku od 6-24 rokov. Všetci tanečníci získali medailové umiestnenia. Predstavili sme sa vo všetkých tanečných štýloch, ktoré sa v SZUŠ GRIMMY vyučujú v tanečnom odbore – jazz dance, disco dance, show dance, street dance, spoločenské tance, gymnastika...
Blahoželáme tanečníkom aj úspešným choreografom a pedagógom.

Výsledky:
1.miesto - HIP-HOP formácie juniori + MIMORIADNÁ CENA, choreograf - Anna Gutová
1.miesto - DISCO formácie juniori, choreograf - Zuzana Krivdová, Katarína Fabianová
1.miesto - POP formácie juniori, choreograf - Nataša Cápová
1.miesto - HIP-HOP formácie mládež + MIMORIADNÁ CENA, choreograf - Anna Gutová, Nataša Cápová, Milan Hnat
1.miesto - OPEN formácie mládež + MIMORIADNÁ CENA, choreograf - Katarína Fečová, Ingrid Fabian
1.miesto - JAVISKOVÉ výrazové formácie mládež, choreograf - Kamila Švachová, Ingrid Fabian

2.miesto - JAVISKOVÉ výrazové formácie deti + MIMORIADNA CENA, choreograf - kolektív tanečných pedagógov
2.miesto - DISCO formácie deti, choreograf - Zuzana Krivdová, Katarína Fabianová
2.miesto - Moderný JAZZ sólo deti (Natália Gregová), choreograf - Katarína Fečová
2.miesto - JAVISKOVÉ výrazové tance duo deti (Tatiana Feková, Nina Medoňová), choreograf - Katarína Fabianová
2.miesto - Nepárové LATINSKO-AMERICKÉ tance duo deti (Vanessa Fähendrich, Simona Koropšáková),  
choreograf - Katarína Fečová
2.miesto - Dance show POP duo juniori (Petra Straková, Denisa Richtáriková), choreograf - Nataša Cápová
2.miesto - Nepárové LATINSKO-AMERICKÉ tance duo mládež (Jana Kovaľová, Timea Andrašková), choreograf - Katarína Fečová
3.miesto - AKROBATICKÉ výrazové tance deti trio (Stela Szaboová, Viktória Tomková, Karin Girovská), choreograf - Zuzana Krivdová
3.miesto - GYMNASTICKÉ výrazové tance sólo deti (Katarína Očkovičová), choreograf – Katarína Fabianová
3.miesto - DISCO deti mini sólo (Michaela Stašová), choreograf - Zuzana Krivdová

4.miesto - Dance show DISCO sólo deti (Lenka Petrišinová), choreograf - Zuzana Krivdová
5.miesto - VÝRAZOVÉ tance sólo deti (Michaela Szaboová), choreograf - Katarína Fabianová

V najbližších dňoch 25. -26.4.2015 nás čaká 3.záverečné kolo celoslovenskej súťaže DEEP DANCE LEAGUE v Martine – Slovenského pohára v tancoch STO D IDO. Zároveň sa pripravujeme na májové Majstrovstvá SR v HIP-HOP disciplínach, ktoré budú v Košiciach, Majstrovstvá SR v DISCO a STREET DANCE SHOW disciplínach v Bratislave, kde sa bude tiež bojovať o nominácie na Majstrovstvá sveta a Európy. Vo veľkom prúde sú aj prípravy na premiéru muzikálu Súkromnej ZUŠ GRIMMY – „NEBERTE NÁM PRINCEZNÚ“, ktorý bude mať premiéru v júni. Blahoželáme aj zriaďovateľke Súkromnej ZUŠ GRIMMY Ingrid Fabian k úspešnému zvoleniu do 7-členného prezídia Slovenskej tanečnej organizácie disciplín IDO (medzinárodná tanečná organizácia), ktoré bude najbližšie 4 roky riadiť a zastupovať túto najúspešnejšiu celoslovenskú tanečnú organizáciu u nás aj v zahraničí.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK