Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

O bezplatné právne rady bol v Prešove veľký záujem

Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Využilo ho sedemdesiat klientov, ktorým včera radilo pätnásť právnikov.

Mesto Prešov sa včera pri príležitosti DŇA ADVOKÁCIE v spolupráci so Slovenskou advokátskou komorou stalo súčasťou projektu bezplatnej právnej pomoci.

Podľa slov regionálneho predsedu JUDr. Ambróza Motyku splnil tento deň očakávania, keďže klienti odchádzali spokojní. „Radili sme v rôznych oblastiach, najčastejšími otázkami, s ktorými k nám klienti prichádzali boli z oblasti medziľudských vzťahov, rodinného práva, ale i majetkových sporov, “ spresnil A. Motyka. Zároveň zdôraznil, že na základe spolupráce a ústretovosti radnice, ale i celkového dojmu z včerajšieho dňa verí, že sa z tohto podujatia stane pevná tradícia. Záujemcom o právne rady bolo k dispozícii pätnásť advokátov a ich právne poradenstvo využilo sedemdesiat ľudí nielen z Prešova, ale celej spádovej oblasti.

Prešovská radnica sa na projekte spolupodieľala bezplatným poskytnutím priestorov, dlhodobé skúsenosti totiž ukazujú, že občania sa v prípade problémov obracajú práve na samosprávu, ktorá je im najbližšie.
S touto aktivitou sa začalo v minulom roku, kedy sa do nej zapojilo niekoľko regionálnych advokátskych organizácií. V pilotnom ročníku sa celkovo poskytli právne rady 380 občanom z celého Slovenska v štyroch mestách. Prešov sa tak týmto ročníkom stal partnerom projektu a spoluprácu so Slovenskou advokátskou komorou deklaroval aj do budúcna.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK