Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Delňa môže vyzerať aj takto!

V utorok 21. apríla sa otvárali obálky s ponukami na mestské areály.

Verejnú obchodnú súťaž, ktorú vyhlasovalo mesto Prešov vyhrala pri obidvoch areáloch kúpalísk, Sídlisko III a Delňa, nezisková organizácia Východoslovenský región. Pri letnom kúpalisku na Sídlisku III ponúkli investíciu v celkovej výške 773 500, - € ako jediný uchádzač v súťaži. Pri areáli Delňa bolo súťažných ponúk viac, avšak prísne nastavené súťažné podmienky splnil iba jeden uchádzač s celkovou ponúknutou investíciou 5,19 milióna eur a ročným nájmom 16 000, - €.

V Prešove tak možno budeme mať najväčšiu zábavnú a oddychovú zónu v strednej Európe. Projekt pod názvom Euphoria – európske letné mesto zahŕňa v sebe množstvo funkcií pre občanov. Z tých najzákladnejších sú nové športoviská, ubytovacie kapacity, kaviarne, reštaurácie, vonkajšie bazény či amfiteáter. Konečné rozhodnutie o tak veľkom projekte, ktorý môže oživiť cestovný ruch na východe Slovenska a poskytne okolo 1000 pracovných miest, urobia poslanci mestského zastupiteľstva.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK