Štvrtok, 09. máj 2024
Meniny má Roland | zajtra Viktória

Inokedy spolupráca, tentoraz "proti" sebe - Boccia Duel Max

Už piaty krát sa v prešovskom zábavno-obchodnom centre MAX, v stredu 20. mája 2015, na prízemí, pri točitom schodisku, uskutočnil exhibičný turnaj v paralympijskom športe boccia.

Dve jedenásťčlenné družstvá, starostlivo zložené občianskymi združeniami Barlička a ZOM Prešov, inokedy úspešne spolupracujúce, nastúpili tentoraz proti sebe vo férovom, neľútostnom, športovom súboji o víťazstvo.

Podujatie, na ktorého príprave sa obe združenia spoločne podieľali, príhovorom otvoril Boris Klohna, predseda ZOM Prešov. Následne sa prítomným prihovorili Andrej Andrejovský z OZ Balička, ako aj hlavný rozhodca stretnutia Matúš Grega. Svojim nádherným speváckym vystúpením ozdobili otvárací ceremoniál Ivana Hasarová a Matej Palko z OZ Barlička.

Nastúpili a hrali proti sebe, postupne jednotlivci z dvoch 11-členných tímov. Súťažilo sa v priateľskej atmosfére, každý však určite s enormnou snahou vyhrať práve ten svoj zápas. Nakoniec, v celkovom hodnotení, vyhral tím ZOM Prešov v pomere 9:2. Každý zúčastnený hráč bol ocenený diplomom a všetci sa rozišli v príjemnej atmosfére, so želaním opätovného stretnutia a duelu v boccii. Podujatie osobne navštívila a podporila aj pani riaditeľka ZOC Max Prešov, Mgr. Daniela Štieberová MBA a venovala špeciálnu cenu pre najužitočnejšieho hráča. Pre svoj tím ZOM Prešov, samozrejme aj pre seba, ju zaslúžene získala Danka Palidrabová zo Stropkova.

Za OZ Barlička hrali, a hrdo reprezentovali Patrícia Kvokačková, Matúš Antol, Pavol Andrejko, Patrícia Červeňáková, Matúš Sabanoš, Kristína Kupecká, Inga Lejková, Ivana Šoltysová, Vlaďka Baštová, Noora Västinen (FIN) a Norika Petrušová. Tím ZOM Prešov tvorili Renáta Fejerčáková, Boris Klohna, Božena Mašľarová, Drahomír Ištván, Mária Sirotňáková, Andrea Klimeková, Stanislav Horváth, Dana Palidrabová, Marcela Franeková, Juliana Ilenčíková a Jana Lysáková.

Hlavným cieľom podujatia, ktoré bolo a je súčasťou aktivít novootvoreného Komunitného centra ZOM Prešov, bola propagácia boccie, ako športu vhodného pre ľudí, s tým najťažším postihnutím, ako aj snaha o scitlivenie verejnosti voči potrebám tejto komunity. Ostatné aktivity KC ZOM Prešov sú zamerané hlavne na predchádzanie ohrozenia klientov, aby nedochádzalo k rozpadu rodiny, ktorých členom je dieťa, alebo dospelý človek so zdravotným postihnutím. Hlavným zámerom je týmto rodinám poskytnúť podporné služby a zabrániť následnému umiestňovaniu klientov do ústavných zariadení. (rk)

Na príprave podujatia sa podieľali:
Komunitné centrum ZOM Prešov
Barlička o.z.
Ideálna Mládežnícka Aktivita

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK