Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Inokedy spolupráca, tentoraz "proti" sebe - Boccia Duel Max

Už piaty krát sa v prešovskom zábavno-obchodnom centre MAX, v stredu 20. mája 2015, na prízemí, pri točitom schodisku, uskutočnil exhibičný turnaj v paralympijskom športe boccia.

Dve jedenásťčlenné družstvá, starostlivo zložené občianskymi združeniami Barlička a ZOM Prešov, inokedy úspešne spolupracujúce, nastúpili tentoraz proti sebe vo férovom, neľútostnom, športovom súboji o víťazstvo.

Podujatie, na ktorého príprave sa obe združenia spoločne podieľali, príhovorom otvoril Boris Klohna, predseda ZOM Prešov. Následne sa prítomným prihovorili Andrej Andrejovský z OZ Balička, ako aj hlavný rozhodca stretnutia Matúš Grega. Svojim nádherným speváckym vystúpením ozdobili otvárací ceremoniál Ivana Hasarová a Matej Palko z OZ Barlička.

Nastúpili a hrali proti sebe, postupne jednotlivci z dvoch 11-členných tímov. Súťažilo sa v priateľskej atmosfére, každý však určite s enormnou snahou vyhrať práve ten svoj zápas. Nakoniec, v celkovom hodnotení, vyhral tím ZOM Prešov v pomere 9:2. Každý zúčastnený hráč bol ocenený diplomom a všetci sa rozišli v príjemnej atmosfére, so želaním opätovného stretnutia a duelu v boccii. Podujatie osobne navštívila a podporila aj pani riaditeľka ZOC Max Prešov, Mgr. Daniela Štieberová MBA a venovala špeciálnu cenu pre najužitočnejšieho hráča. Pre svoj tím ZOM Prešov, samozrejme aj pre seba, ju zaslúžene získala Danka Palidrabová zo Stropkova.

Za OZ Barlička hrali, a hrdo reprezentovali Patrícia Kvokačková, Matúš Antol, Pavol Andrejko, Patrícia Červeňáková, Matúš Sabanoš, Kristína Kupecká, Inga Lejková, Ivana Šoltysová, Vlaďka Baštová, Noora Västinen (FIN) a Norika Petrušová. Tím ZOM Prešov tvorili Renáta Fejerčáková, Boris Klohna, Božena Mašľarová, Drahomír Ištván, Mária Sirotňáková, Andrea Klimeková, Stanislav Horváth, Dana Palidrabová, Marcela Franeková, Juliana Ilenčíková a Jana Lysáková.

Hlavným cieľom podujatia, ktoré bolo a je súčasťou aktivít novootvoreného Komunitného centra ZOM Prešov, bola propagácia boccie, ako športu vhodného pre ľudí, s tým najťažším postihnutím, ako aj snaha o scitlivenie verejnosti voči potrebám tejto komunity. Ostatné aktivity KC ZOM Prešov sú zamerané hlavne na predchádzanie ohrozenia klientov, aby nedochádzalo k rozpadu rodiny, ktorých členom je dieťa, alebo dospelý človek so zdravotným postihnutím. Hlavným zámerom je týmto rodinám poskytnúť podporné služby a zabrániť následnému umiestňovaniu klientov do ústavných zariadení. (rk)

Na príprave podujatia sa podieľali:
Komunitné centrum ZOM Prešov
Barlička o.z.
Ideálna Mládežnícka Aktivita

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK