Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Dvaja mladí muži natlačili v Prešove do auta ženu, neskôr ju zbili

Prešovskí policajti začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie pre zločin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva voči dvom mladým mužom z Prešova a Ľubotíc.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Timotej z Prešova a Martin z Ľubotíc sa mali podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Migaľovej v utorok (23.6.) po polnoci na Šrobárovej ulici v Prešove pohádať s 31-ročnou Terezou. Keď odmietla nastúpiť do auta, 23-ročný Martin ju chytil za krk a natlačil ju proti jej vôli na zadné sedadlo. Počas jazdy sedel pri nej a držal ju za krk a bránil telefonovať, 24-ročný Timotej zatiaľ šoféroval. Auto zastalo až v časti Šalgovík smerom von z Prešova.

Po zastavení vozidla Martin kopancom Terezu vytlačil z auta - žena vypadla na zem. Tam ju mali obaja kopať a biť do celého tela. Muži neskôr s vozidlom odišli z miesta preč. Mladej žene okrem iného spôsobili zlomeninu sánky, ako aj ďalšie poranenia, ktoré si vyžiadali odborné ošetrenie i operačnú liečbu. Predpokladaná doba liečenia je viac ako šesť týždňov“, priblížila hovorkyňa.

Obaja muži boli zadržaní, vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny im za zločin ublíženia na zdraví hrozí trest odňatia slobody štyri až desať rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK