PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14983/najocenovanejsie_piva_maju_pivovary_topvar.html

Najoceňovanejšie pivá majú pivovary TOPVAR

Na deviatom ročníku najväčšej pivnej degustačnej súťaže na Slovensku sa v kategórii veľkých a malých samostatných pivovarov stali najoceňovanejšími pivá Pivovarov Topvar.

V súťažných kategóriách si najvyšší počet päť koruniek odniesli značky Šariš, Topvar aj Smädný Mních a Birell sa stal absolútnym víťazom kategórie nealkoholických pív aj ochutených nealkoholických pív.
Víťazným tmavým pivom na Slovensku sa stal Šariš tmavý, ktorý bol korunovaný zlatou pivnou korunkou. Porota zložená z dvadsiatich ôsmich nezávislých odborníkov ho označila za favorita na základe jeho intenzívnej plnosti a vyváženosti sladkej a horkej chuti. Šariš tmavý sa vyrába podľa tradičnej receptúry zo štyroch druhov sladu a vyberaných chmeľových odrôd, ktoré stoja za charakteristickým zážitkom. Ocenenie v kategórii tmavé pivá vybojoval aj Topvar Marína, výčapný ležiak tmavý, ktorý získal bronzovú korunku.
Medzi oceňovanými kategóriami nechýbali ani radlery, pričom Slovákom chutia najviac s citrusovou príchuťou. Potvrdzuje to aj značka Smädný mních, ktorej grapefruitová príchuť sa umiestnila na striebornej a citrónová na bronzovej priečke.

Nárast predaja nealkoholických pív na Slovensku poháňajú ochutené nealkoholické pivá, k čomu pomáhajú aj inovácie, či už chuťové alebo obalové. Najviac k tomu aktuálne prispieva značka Birell, ktorá sa stala na Slovenskej pivnej korunke absolútnym víťazom v oboch nesúťažných kategóriách zameraných na nealkoholické pivo. V inovácie verí aj Paolo Lanzarotti, generálny riaditeľ Pivovarov Topvar: „Som presvedčený, že pivo má veľký potenciál získavať stále väčšiu popularitu. Na prvom mieste musí vždy stáť kvalita, ďalší krok, v ktorom spočíva jeho budúcnosť, sú inovácie, kde máme na tento rok pripravené zaujímavé novinky.“

Akciová spoločnosť Pivovary Topvar je členom SABMiller plc, ktorá je jednou z najväčších svetových pivovarníckych spoločností so 70 tisíc zamestnancami  vo viac ako 85 krajinách celého sveta. Ponúka viac ako 200 pivných značiek vrátane celosvetovo známych, ako sú Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzuro, Miller Genuine Draft a Grolsch, rovnako ako  popredné lokálne značky Aguila (Kolumbia), Castle (Južná Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrália) alebo Tyskie (Poľsko). Súčasťou portfólia spoločnosti Pivovary Topvar sú značky Šariš, Topvar, Smädný mních, Velkopopovický Kozel, Pilsner Urquell, Master, Gambrinus, Excelent, Radegast, Fénix,  Birell a Kingswood.

 
5.7.2015 | Pridal: Redakcia PIS | Blog | čítané: 5927 krát