Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Turistický projekt Legendarium zaujal, hráči si pýtajú ďalšie mestá

Projekt Legendarium o legendách a zaujímavostiach Prešovského kraja má za sebou prvý mesiac.

Hra do mobilných zariadení, ktorá je súčasťou projektu, zaujala širokú verejnosť. Hráči si pýtajú ďalšie mestá, autori pripravujú anglickú verziu.

Legendarium predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom legiend, ktoré sa odohrávajú v desiatich lokalitách kraja. Súčasťou projektu je hra do mobilných zariadení, CD s nahrávkami legiend a zberateľský album s nálepkami. Na miesta Legendaria upozorňujú návštevníkov aj fotopanely legendárnych postavičiek. Projekt, ktorý modernou formou približuje atraktivity Prešovského kraja, je zároveň súťažou o tablety, voľné vstupy a pobyty na území kraja. Súťažiť môžu hráči hry aj zberatelia nálepiek do albumu.
V hre Legendarium ožívajú postavičky legiend, aby hráčom predstavili príbehy a zaujímavosti jednotlivých lokalít. Hráči zbierajú body za splnené úlohy a za lokalizáciu na legendárnom mieste získajú bonusové body navyše. Pre najlepších hráčov sú pripravené tablety. Za lokalizáciu zároveň získavajú nahrávku legendárneho príbehu.

Organizátorom súťaže je krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Hru vyrobila spoločnosť Functu, ktorá v týchto dňoch pracuje na anglickej verzii hry. „Hru si podľa dostupných štatistík obľúbili nielen deti, ale aj dospelí. Reakcie aj hodnotenia od hráčov sú pozitívne, čo nás veľmi teší. Z viacerých zdrojov nám prichádzajú požiadavky na ďalšie mestá, aj otázky, kedy pripravíme druhú sériu, “ hovorí s úsmevom riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.
Projekt Legendarium bol spustený v polovici júna a jeho súťažná časť potrvá do 15. septembra 2015. Aj po ukončení súťaže bude hra pre mobilné zariadenia naďalej dostupná zadarmo. Anglická verzia hry bude voľne prístupná už v najbližších dňoch.

Rozdaných 5500 albumov

KOCR Severovýchod Slovenska rozdala pred koncom školského roka 5500 kusov albumov Legendarium tretiakom a štvrtákom na základných školách v okresných mestách Prešovského kraja. Albumy je možné zakúpiť aj na miestach, kde sa rozdávajú nálepky. Už za tri nálepky získa súťažiaci CD Legendarium. Legendy spracoval spisovateľ Ján Pochanič, nahrávky legiend pripravil Martin Husovský (skupina Komajota) a herci prevažne z  Divadla Jonáša Záborského.

Legendarium prezentuje desať lokalít kraja: Bardejov, Medzilaborce, Starú Ľubovňu, Vysoké Tatry, Prešov, Sabinov, Kežmarok, Sninu, Levoču a Červený Kláštor.

„Legendarium je určite jeden z najkrajších projektov, aké som zažila. Nápad spojiť legendy so zaujímavými miestami sa ukázal ako výborný. Spolu s lektormi múzea sme boli prekvapení reakciami návštevníkov, ktorí sa už od začiatku na Legendarium pýtajú, zbierajú nálepky a fotia sa pri kľučiarke – čiernej pani, “ uviedla Erika Cintulová, riaditeľka Múzea v Kežmarku, ktoré je súčasťou projektu.

„Hoci súťaž beží len mesiac, niektorí súťažiaci už stihli navštíviť všetky lokality. V Tatrách sme zásoby albumov, nálepiek a CD už museli dopĺňať. Sme radi, že naše tipy na výlety zaujali verejnosť, ktorá v Prešovskom kraji má čo objavovať, “ doplnil Martin Janoško.

Informácie o projekte a zoznam miest s nálepkami nájdu záujemcovia na stránke www.severovychod.sk .

Legendárium - Móric Beňovský a deti
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK