Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Stále nie je jasné, kto a kedy dokončí cestu od Škultétyho ku ZVL

Obchvat Prešova, ktorý má zjednodušiť prejazd smerom z Košíc na Poprad, nedokončí spoločnosť HANT BA DS, a. s. Slovenská správa ciest hľadá pre finančné ťažkosti firmy nového partnera.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Kto a hlavne kedy preložku cesty I/68 Prešov odbočka Škultétyho – ZVL dokončí, zatiaľ nie je jasné. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová.

Tiež uviedla, že SSC intenzívne hľadá riešenie situácie. Na stavbe ostáva ukončiť preložky inžinierskych sietí a realizovať hlavné stavebné práce na mostných objektoch, tiež treba vybudovať podjazd pod traťou Železníc SR a cestnú komunikáciu.

Prvý termín ukončenia stavby bol jún 2015. Následne na základe problémov s archeológiu a aj pre povodne, ktoré tam boli, sa termín upravil na október 2015. Už na konci marca tohto roka riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Košice SSC Jozef Fabian vyjadril nespokojnosť s postupom prác a pripustil, že ani októbrový termín nebude reálny.

Investičné náklady stavby sú viac ako 32 miliónov eur. Cesta je navrhnutá ako štvorpruhová komunikácia so stredným deliacim pásom, na ľavej strane s chodníkom širokým 1,5 metra. Tento cestný úsek nadväzuje na už zrealizovanú preložku cesty I/68 Prešov Nábrežná komunikácia.

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK