Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Skatepark už skúšajú

Od včera je v skúšobnej prevádzke športový areál „Skatepark & Pumptrack, na Baštovej ulici. Mesto Prešov tam všetkým vyznávačom týchto športov vytvorilo zaujímavý priestor pre ich realizáciu.

Prevádzkovateľom areálu, do ktorého mesto Prešov v priebehu dvoch rokov investovalo celkov 51 000 eur sa stalo OZ SloMBA. „Areál bude sprístupnený denne od 8:40 h d 20:40 h, “ prezradil Ján Tekeľ z tohto občianskeho združenia informáciu ktorá zaujíma všetkých, ktorí sa venujú týmto športom. „Sme radi, že tento projekt sa dostáva do fázy užívania. Je to priestor kde sa dokážu realizovať aj začiatočníci v skateboardingu či v pumptracku, ale tiež aj „bmx-kári“ či cyklisti, “ dodal.
Podľa primátorky Andrey Turčanovej, ktorá areál skontrolovala už počas jeho obnovy, je to príspevok mesta Prešov mladým športovým nadšencom a vklad pre ich rozvoj.

Mesto Prešov tento priestor vynovilo v priebehu dvoch rokov. V rámci revitalizácie areálu, ktorý v dávnejšej minulosti slúžil ako hádzanárske ihrisko, boli odstránené nebezpečné betónové prvky a náletové dreviny, pribudlo oplotenie, brána i bránka, vybudovali sa tam preklápacie lavičky a rôzne ďalšie prvky pre akrobaciu aj mobilné prekážky z kužeľov. V časti areálu sa vybudovala aj dráha pre cyklotrial. Podľa Jána Tekeľa OZ SloMBA plánuje v areáli časom vytvoriť ďalšie zaujímavé prvky z vlastných prostriedkov.
Celý areál je monitorovaný kamerou napojenou na mestskú políciu, čo by malo zamedziť vandalom v ich prípadnej činnosti.

Oficiálne otvorenie tohto športového areálu bude v priebehu budúceho týždňa.

SloMBA...
...je občianske združenie, ktoré od roku 2008 zlepšuje podmienky pre horskú cyklistiku na Slovensku. Náplň práce spočíva v propagovaní horskej cyklistiky, vo výstavbe nových lesných chodníkov a obnovovaní už nepoužívaných starých trás. Chodníky budované SloMBou sú určené najmä pre cyklistov, ale na svoje si prídu aj bežci či turisti. Jej členovia dbajú o to, aby sa k prírode správali zodpovedne a ohľaduplne.
Slomba o. z. doteraz postavila alebo obnovila cyklotrasy (singletracky) pri mestách Košice (9 km), Prešov (8 km), Bratislava (19 km). Funguje na dobrovoľnej báze a členovia pracujú vo svojom voľnom čase bez nároku na honorár.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK