Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Delňa zadarmo

Posledné voľné dni pred začiatkom nového školského roku môžete stráviť aj v prírodnom areáli na Delni. Slnečné lúče si tam navyše môžete počas pondelka a utorka užívať zadarmo.

Prírodný areál okolo vodnej plochy na Delni Prešovčania využívajú v hojnej miere. V piatok sa o tom osobne presvedčila primátorka Andrea Turčanová, keď kontrolovala stav areálu, ktorý v tomto roku spravuje mestská firma Prešov Real.

V rozľahlom prírodnom areáli sa na móle pri vodnej hladine i na vykosených trávnatých plochách slnili desiatky ľudí, sprchy fungovali, všade bolo čisto, fungovali aj dva stánky rýchleho občerstvenia. Vo vodnej nádrži je však kúpanie na príkaz hygienikov zakázané.

Areál je prístupný za nízke, len jednoeurové vstupné, správca však Prešovčanom ponúka v posledný augustový a v prvý septembrový deň jeho bezplatnú návštevu.

Pre Prešovčanov ide o kultové mesto, na ktorom mnohí strávili nielen detstvo i obdobie dospievania, ale chodia tam aj v seniorskom veku. Od správcov areálu sa primátorka dozvedela, že Delňu v tomto roku v hojnej miere využívajú rôzni športovci, rodiny na oslavy, počas leta tam fungoval detský športový tábor, zrealizovali sa tam aj súťaže celoslovenského charakteru, počas najbližšieho víkendu tam bude rodinný fitness deň. Oboznámili ju aj s možnosťami rozvoja areálu, s jeho zimným využitím i s tým, ako by sa dali z vodnej hladiny odstrániť riasy, ktoré sa tvoria v plytkej, prehriatej vode na okraji nádrže.
„Určite existuje omnoho viac nápadov ako tento areál zatraktívniť, treba len hľadať, prípadne využiť existujúce možnosti, “ zdôraznila správcom s tým, že očakáva ich návrhy.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK