Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Ján Figeľ hodnotil 300 dní A. Turčanovej na poste primátorky mesta

Podpredseda Národnej rady SR a predseda KDH Ján Figeľ hodnotil dnes s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou jej 300 dní na poste. Taktiež deklaroval pomoc mestu pri riešení dopravných problémov a predstavil novú posilu politickej alternatívy KDH plus na regionálnej úrovni.

(foto: TASR)
(foto: TASR)

Cieľom novozvolenej samosprávy bolo naštartovať silnejší rozvoj mesta pri jeho oddlžovaní. Som rád, že napriek krátkemu času sa tieto trendy podarilo naštartovať. Rozprávali sme s primátorkou aj o investíciách a je dobré, že za týchto 300 dní sa podarilo dohodnúť dve nové investície a stovky nových pracovných miest. V meste je rozbehnutá výstavba nájomného bývania, čo po ôsmich rokoch je pokrok v tejto oblasti“, povedal Figeľ.

Ako však uviedol, veľkým problémom Prešova je doprava. Mestu chýbajú obchvaty a takisto je problematické dokončenie Nábrežnej komunikácie pri objekte ZVL. Turčanová však povedala, že aj v tejto oblasti robia kroky, aby sa to posunulo ďalej, no zatiaľ komunikácia so Slovenskou správou ciest nepriniesla žiaden posun. Mesto sa však momentálne venuje koncepcii parkovania, ktorá by mala riešiť aj parkovanie na sídliskách. Za svoj úspech považuje i stavbu 60 mestských bytov či príchod investorov, ktorí majú priniesť 450 nových pracovných miest. Taktiež spomenula reálny začiatok výstavby cintorína na Šváboch, ktorá sa pripravovala dlhé roky.

Podľa slov Figeľa jeho návšteva v Prešove je nielen prejavom podpory, ale aj záujmu. Sľúbil, že najmä na poli dopravy budú v parlamente interpelovať ministra dopravy a zvyšovať tlak na kompetentných v záujme dokončenia, a nie neustáleho odkladania dostavby kruhového objazdu pri ZVL.

Prínosom pre KDH na regionálnej úrovni by sa mal stať aj Eduard Vokál, ktorý je zatiaľ regionálnym predsedom SDKÚ-DS v Prešove, no zároveň je v tíme Andrey Turčanovej na mestskom úrade v Prešove. Na tlačovej konferencii dnes uviedol, že plánuje zvolať krajskú konferenciu SDKÚ-DS, kde sa chce vzdať svojho postu v krajských štruktúrach strany a už teraz deklaroval, že je pripravený zatiaľ ako nečlen strany podporiť platformu KDH plus. Nevylúčil však ani svoj vstup do radov KDH.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK