Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

British day

Súčasťou Britského dňa v Prešove budú semináre o efektívnej verejnej správe a o možnostiach vzdelávania vo Veľkej Británii. Tie sa uskutočnia v Britskom centre v Knižnici P. O. Hviezdoslava na Hlavnej 139.

Už o deviatej začína séria prednášok pre žiakov končiacich základné školy a pre stredoškolákov, ktoré im priblížia možnosti stredoškolského a univerzitného štúdia i jazykových pobytov vo Veľkej Británii.

O hodinu neskôr sa začne seminár určený predstaviteľom samospráv, ktorý predstaví operačný program Efektívna verejná správa, zaujímavé fakty o využívaní štrukturálnych fondov a Kohézneho fondu v rozvoji samospráv, kľúčové priority nového programového obdobia a tiež audit čerpania EU fondov u prijímateľov pomoci, resp. chyby, ktoré sa v procese vyskytujú a ako sa im vyhnúť.

Oba semináre otvorí britský veľvyslanec Andrew Garth.

Semináre pripravuje Britské veľvyslanectvo v Bratislave v spolupráci s Mestským úradom v Prešove a Knižnicou P. O. Hviezdoslava.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK