Streda, 01. máj 2024
Meniny má Sviatok práce | zajtra Žigmund

Chiki Liki Tu-A zahájili 20 rokov Tour

Skupina Chiki Liki Tu-A zahájili 20 rokov Tour, ktoré odohrá v najslávnejšej štvorčlennej zostave s trombónistom Tomášom Paľom. Hudobníci si spoluprácu so svojimi priaznivcami pochvaľujú, pretože ich podporili už druhýkrát v tomto roku.

Chiki Liki Tu-A

Bolo to úspešné. Spraviť to dvakrát počas roka s takým efektom, ktorý nám pomáha to zrealizovať, v tom je to úplná bomba. A môžeme ísť ďalej. Pri albume Slzy tvý mámi, Šediví a spol. to niektorí spravili aj zo zvedavosti, tentokrát si myslím, že všetci išli na istotu a presne vedeli čo chcú“, porovnáva Martin Višňovský. Na koncerty sa tešia hlavne hudobníci, ktorí už majú poctivo nacvičený program. „Doladíme ešte prídavok a môžeme ísť na to“, pozýva basgitarista na výročné koncerty. Na pódiách ich bude sprevádzať bývalý člen a trombónista Tomáš Paľo, ktorý je nezabudnuteľnou postavou kapely. Zaujímavosťou je, že na tomto turné vystúpi vo všetkých siedmych koncertných priestoroch na Slovensku poprvýkrát. „Zahráme pesničky zo všetkých albumov a tým pádom odznejú aj také, v ktorých som nikdy nehral, ale teraz v nich budem hrať aj spievať“, priznáva dočasne navrátivší člen Tomáš Paľo alias Maco.

Vtipný retro večierok
Špeciálny náboj bude mať ešte jeden koncert v rámci 20 rokov Tour. Bude to práve sobotňajšia oslava v KD Solivar doma v Prešove, kam prídu hudobníkom z Chiki Liki Tu-A zagratulovať o desať rokov služobne starší muzikanti z Bez Ladu A Skladu, ktorí si doskočia z vlastného turné. Táto formácia je v podstate nefunkčná a hráva len výnimočne. Práve ich prešovské koncerty sa dejú za prítomnosti hudobníkov z Chiki Liki Tu-A. „Hudobne sa akceptujeme, čo je najdôležitejšie a logicky z toho vychádza aj naše kamarátstvo. Poznáme sa odkedy sme vznikli, oni nás akceptovali a z toho vzišlo to, že si navzájom dôverujeme, a že to vieme urobiť spolu“, hovorí basgitarista o vzťahu týchto dvoch kapiel.

Skupina odporúča svojim fanúšikom prísť na koncerty včas. „Som si úplne istý, že v Prešove začneme prví o siedmej. Chceme to historicky prelomiť v tomto meste, pretože sa vždy na niečo čaká. My začneme presne a Bez Ladu A Skladu približne o trištvrte na deväť, zahrajú cez hodinu. Bude to spoločenský retro večierok, kde sa potom potľapkáme po pleci a povieme si -Ježiš my sme výborné skupiny.“ Chiki Liki Tu-A sa postupne zastavia v Košiciach (1.10), Banskej Bystrici (2.10), Prešove (3.10.), Žiline (9.10.), Trenčíne (10.10.) a dvakrát v Bratislave (16. a 17.10.). Na domácom prešovskom koncerte, ktorý skupina odohrá pre zmenu v Kultúrnom Dome na Solivare, im príde zagratulovať formácia Bez Ladu A Skladu, ktorá tento rok oslavuje 30.výročie založenia. Už tradične zavíta Chiki Liki Tu-a aj do zahraničia. Zatiaľ je známe, že vystúpi v Poľsku, Českej Republike a Slovinsku. Lístky sú dostupné na predpredaj.sk.

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Chiki Liki Tu-A
foto: Dávid Doroš

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK