Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

25.ročník Prebudenej jesene - Regionálna prehliadka seniorov

Divadlo Jonáša Záborského – útvar osvetovej činnosti v Prešove v spolupráci s Obecným úradom v Širokom zorganizovalo v nedeľu 4.10.2015 jubilejný 25. ročník regionálnej prehliadky programov klubov dôchodcov a denných centier z okresov Prešov a Sabinov Prebudená jeseň.

Podujatie sa uskutočnilo v kultúrnom dome v Širokom za účasti 11 kolektívov, ktoré sa prezentovali 14 programovými číslami v celkovom počte 180 účinkujúcich seniorov.

Medzi účinkujúcimi nechýbali seniori z Prešova, Širokého, Červenice pri Sabinove, Malého Šariša, Pečovskej Novej Vsi, Kamenice, Jakubovej Vole,  Hermanoviec V programových číslach dominovali ľudové piesne, obradový folklór či  ľudové rozprávania. Účinkujúci však nezabudli ani na recitáciu , divadlo a zborový spev.

Celé podujatie sa nieslo vo veľmi príjemnej atmosfére a bolo dôstojným úvodom k celému radu kultúrno - spoločenských aktivít venovaných v októbri, mesiaci úcty k starším, seniorom. Seniori svojimi vystúpeniami naplnili myšlienku, že nie je dôležité iba pridať roky k životu, ale hlavne život k rokom.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK