Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Týždeň nosenia detí

Najväčšiu oslavu nosenia detí máme aj v našom meste. Až do piatku je pripravený bohatý program.

Po včerajšej účasti prešovských nosiacich rodičov na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach, sa ich dnešným predpoludňajším sprievodom centrom mesta začal rad rôznych aktivít, naplánovaných až do soboty, aj v Prešove.

Nosiaci rodičia ochotne ukazovali rôzne možnosti nosenia detí, pričom sa predvádzali názorné ukážky úväzov i rôznych druhov šatiek, ergonomických nosičov a iných pomôcok na zdravé nosenie.

V utorok 6. októbra bude v spolupráci s r.o.c. Emerka pripravený celodenný program pre mamy, kedy budú v ponuke rôzne aktivity zamerané na ich relax a oddych. Budú mať možnosť profesionálne sa dať nalíčiť, zúčastniť sa besedy, či zacvičiť a zatancovať si s deťmi v šatkách a nosičoch.

V stredu 7. októbra sa bude v rámci projektu Živá knižnica diskutovať s verejnosťou,
prostredníctvom netradičných vystúpení „živých kníh“, ktoré budú predstavovať nosiace matky z podpornej skupiny „Nosíme deti v Prešove“.

Vo štvrtok 8. októbra bude bohatý program pre deti v r.o.c. Emerka. Tie sa môžu tešiť na cvičenie s fitloptami, logopedické aktivity, hudobno-pohybovú školu a masáž určenú pre bábätká. Naplánovaný je aj bohatý program pre rodičov.

Prešovský program bude zavŕšený v piatok 9. októbra workshopom o nosení, ktorého cieľom bude poukázať na rozdiel medzi ergonomickým a neergonomickým nosením detí. Pripravuje sa aj bazár šatiek, nosičov a iných nosiacich pomôcok. Bodkou za prešovským programom bude narodeninová oslava prešovskej nosiacej skupiny a žrebovanie zaujímavých cien od štedrých sponzorov z prešovského regiónu.

Týždenná oslava nosenia detí vyvrcholí v rámci Slovenska účasťou na celoslovenskom turistickom zraze vo Vysokých Tatrách.

Počas celej doby trvania Medzinárodného týždňa nosenia detí bude v priestoroch r.o.c. EMERKA prebiehať výstava fotografií nosiacich rodičov. Zároveň budú pre dojčiace mamy k dispozícii certifikované laktačné poradkyne pri dojčení na osobné poradenstvo a konzultácie v otázkach dojčenia.

Navyše vo štvrtok 8. októbra od 18:30 hod. toto centrum usporadúva benefičný koncert v priestore Plaza Beach na podporu svojich aktivít. V programe vystúpi Hrdza, Katka Knechtová, Free voyces a Duo farsa.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK