Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Honeywell vytvorí nové pracovné miesta

Spoločnosť Honeywell, ktorá je etablovaná v priemyselnom parku IPZ, ohlásila rozšírenie svojej výroby. Pre Prešov to znamená vytvorenie nových pracovných miest.

Výrobný závod americkej spoločnosti v Prešove sa v poslednom období rozšíril o 6 082 m2, t.j. zo súčasných 7 448 m2 na 13 530 m2. Stane sa tak druhou najväčšou prevádzkou na výrobu turbodúchadiel spol. Honeywell na svete. Zvažuje aj požiadavku ďalšieho vládneho stimulu vo výške 4 mil. eur.

„V tejto chvíli môžem vysloviť len radosť z tejto správy, pretože každé pracovné miesto je pre nás prínosom, “ uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá si dnes spolu s predsedom vlády SR Róbertom Ficom a vrcholovým manažmentom amerického investora prezrela výrobný závod v IPZ.

V súčasnosti v závode pracuje 430 zamestnancov v trojsmennej prevádzke. Rozšírením svojej výroby tak vytvorí viac ako 130 pracovných miest. Projekt takmer zdvojnásobí ročnú výrobu turbodúchadiel v podniku. Spoločnosť Honeywell otvorila prevádzku v Prešove v roku 2012 s podporou vo forme grantu vo výške 19,1 mil. eur od vtedajšej vlády SR.

V tomto roku kúpila šesť hektárov pozemkov v Priemyselnom parku Záborské spoločnosť Draka Comteq Slovakia s.r.o. , zaoberajúca sa výrobou káblových komponentov, následne bol schválený predaj 10 árov s opciou na ďalších 4 271 m2 pre spol. Leyard Europe. V súčasnosti sú v priemyselnom parku etablované aj spoločnosti Honeywell Turbo a.s. a spoločnosti AHP, s.r.o. Z celkovej plochy 238.621 m2 sú v tomto priemyselnom parku voľné sú ešte dve parcely o výmere 10 001m2 a 6998 m2, čím je priemyselný park na 93% v súčasnej dobe obsadený.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK