Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V Prešovskom kraji cestári vyzývajú na opatrnosť

V severných okresoch Prešovského kraja v noci na dnes nasnežilo, cestári preto upozorňujú vodičov, aby zvýšili opatrnosť. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru informovali, že horský priechod na ceste 1/66 Popová – Vernár je už pre vozidlá s letnými pneumatikami nezjazdný.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Najviac nasnežilo v horských oblastiach a v severnejších okresoch kraja, ale vozidlá máme v teréne aj v okolí Prešova“, priblížil TASR situáciu dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) Jaroslav Štofko. Od zhruba 2. hodiny v noci už cestári posypali v kraji približne 1300 kilometrov ciest a prepluhovali asi 200 kilometrov. Najviac výkonov pritom bolo v okresoch Poprad a Stará Ľubovňa, najmä však v okolí Vysokých Tatier a na horských priechodoch.

Na cestách je kašovitý sneh, tak dúfame, že vodiči, ktorí si ešte neprezuli zimné pneumatiky, budú opatrní“, upozornil Štofko. Momentálne je v teréne 22 vozidiel SaÚC PSK, cesty upravujú predovšetkým na Vernári, v okolí Štrby, ale aj Nižných Ružbách, Plavnice či obce Reľov.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na dnes výstrahu prvého stupňa pred snežením a tvorbou snehových jazykov a závejov takmer na celé územie východného Slovenska. V okresoch Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Prešov, Bardejov, Svidník, ale aj Gelnica, Spišská Nová Ves, Levoča i Rožňava a Košice-okolie môže napadnúť desať až 25 centimetrov snehu. "Snežiť má počas celého dňa, situáciu budeme monitorovať", uzavrel Štofko.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK