Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Ihrisko v Solivare odvodnili a zbavili odpadu

Obnovované ihrisko v Prešove - Solivare, v lokalite Na tajchu, už nebude znehodnocovať zamokrenie. Stavbári tu ukončili kanalizáciu, ktorá odvádza vody z potôčika Mindžala mimo areál ihriska.

Výška investície je 20.000 eur. Mesto ju zaplatí z vlastných peňazí. Išlo o jednu z priorít, ktorú si určili poslanci mestskej časti na tento rok.

Ide o druhú dôležitú etapu revitalizácie futbalového ihriska na Zborovskej ulici. Úlohou stavebníkov bolo zachytenie a odvedenie vôd, ktoré na ploche ihriska vytvárali močiar. Navyše sa tu nachádzal navezený odpad rôzneho druhu, ktorý odstránili.

V rámci revitalizácie tak bolo v tejto fáze vybudovaných 90 metrov kanalizácie, dva vtokové objekty a štyri revízne šachty, bola odstránená časť navážok a pri vjazde do areálu bola postavená rampa“, uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová. Je to už druhá investícia mesta v takomto objeme. Vlani toľko stálo vyčistenie a vyrovnanie plochy.

Konečným cieľom investície je postupné vybudovanie regulárneho futbalového ihriska so zázemím, ktoré chýba v celej lokalite Solivaru, Sídliska Sekčov a Sídliska Šváby. To by malo v budúcnosti napomôcť aj obnove solivarského futbalu.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK