PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15270/fhe-odtial_potial.html

FHE: Odtiaľ potiaľ

Prešovská skupina Odtiaľ potiaľ vznikla 23. novembra 2013, svoj prvý koncert mala v januári 2014. Dokopy sa dala cez internet.

Odtiaľ potiaľ je mladá a úspešná formácia, ktorú tvoria Dalibor Burgr (bicie), Tomáš Slovinský (basová gitara) a Patrik Andrišuv (gitara, spev). V pôvodnej zostave figuroval aj spevák Ladislav Ladomirjak z prešovského DAD, ktorý sa však s kapelou rozlúčil.

Na svojom konte má Odtiaľ potiaľ album Chceš to mať, ktorý v roku 2014 vydal prešovský label Creatura records. Kapela hrá melodický rock, punkrock, poprock – nálepku neopunk skôr odmieta. Viac preferuje pestrosť tvorby.

Dokopy sa dala cez internet. Na Patrikov inzerát sa prihlásil Tomáš, neskôr prizvali bubeníka.
„Stretli sme sa prvý raz a hneď sme mali hotové tri skladby, “ opísal chémiu fungujúcu v kapele od samého počiatku v rozhovore pre Korzár bubeník Dalibor Burgr zo Zlatej Bane.

Odtiaľ potiaľ začínali s troma päťhodinovými skúškami týždenne, postupne im z tohto času ukrojuje hranie. Za sebou už majú napríklad turné s Heľeninými očami, dva koncerty v Prahe a viaceré festivaly či klubové koncerty po Slovensku. Do éteru vyslali single a klipy Vitajte na Zemi, Raz to vyjde či letný funky song To čo mám rád, na ktorom spolupracovali krstní rodičia ich cédečka - Smola a Hrušky.

„Naším cieľom je zaujať ľudí na koncertoch, aby im tie melódie ostali v hlave, pozreli si ich potom na youtube a prišli na ďalší koncert, “ vravia. Hudbu tvoria všetci spoločne, najviac nápadov nosí Patrik. Väčšina textov pochádza z pera ich kamaráta Petra Belka z Čadce. V skupine sú všetci traja rovnocenní, každý má nejaké úlohy. Úspešne si budujú fanúšikovskú základňu. Zaujímavosťou je, že vytvorili aj neoficiálnu hymnu prešovského hokejového klubu Poďme spolu víťaziť.

Kapela pracuje na novom koncertnom repertoári, ako aj na druhom albume, ktorý chce vydať v roku 2016.

Web:
http://bandzone.cz/odtialpotial
https://www.facebook.com/odtialpotial.2013

Z bibliografie:
http://presov.korzar.sme.sk/c/7977715/clenovia-odtial-potial-sa-predtym-nepoznali-spojil-ich-internet.html
http://presov.korzar.sme.sk/c/8019693/vydavatel-vlado-sipos-vesat-muziku-kadetade-je-hlupost.html
http://rockmag.cz/clanky/rozhovor-s-kapelou-odtial-potial/
http://presov.korzar.sme.sk/c/7951988/na-klipe-kapely-odtial-potial-spolupracovala-smola-a-hrusky.html

 
31.10.2015 | Frenkyho hudobná encyklopédia | čítané: 15460 krát