Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mesto Prešov pripravuje predaj pozemkov pod budúci severný obchvat

Mesto Prešov pripravuje predaj pozemkov pod budúci severný obchvat. Výstavba tejto pre Prešovčanov dôležitej cesty tak začína mať reálne kontúry.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Na najbližšie zasadanie mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa uskutoční v pondelok 23. novembra, bude v rámci majetkových prevodov predložený aj materiál týkajúci sa predaja pozemkov mesta na stavbu cesty R4, teda spomínaného severného obchvatu mesta Prešov. Výkup pozemkov je dôležitým signálom znamenajúcim blížiaci sa začiatok výstavby tejto dlho očakávanej cesty, ktorá bola predmetom vlaňajšej petície.

Naša iniciatíva pri presadzovaní čo najrýchlejšieho začatia výstavby severného obchvatu začína prinášať výsledky. Po tom, ako štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Viktor Stromček, dal verejný prísľub, že v roku 2017 sa začne s jeho výstavbou, je tu ďalší, už konkrétny, posun. Začína sa totiž s výkupom pozemkov pod pripravovanou stavbou", oznámila primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá bola iniciátorkou spomínanej petície.

Cesta R4 bude súčasťou cestného prepojenia Poľska s Maďarskom, pričom pre mesto Prešov bude znamenať predovšetkým zníženie intenzity dopravy prechádzajúcej cez jeho centrálnu časť. Jeho trasa povedie od Kapušian ponad Šidlovec s napojením na diaľnicu v oblasti Vydumanca. Súčasťou obchvatu budú aj dva cestné tunely.

Súčasťou pondelkového zastupiteľstva bude 19 bodov, okrem iného aj návrh na zníženie poplatku za psa.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK