PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15346/v_caraffovej_vaznici_sa_mozu_darovat_aj_vymienat_knihy.html

V Caraffovej väznici sa môžu darovať aj vymieňať knihy

Podujatie Podaj ďalej knihu ponúka knihám ďalšiu šancu, aby urobili niekomu radosť. Uskutoční sa dnes v mestských galerijných priestoroch v historickej budove Caraffovej väznice v Prešove.
(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Knihy darovať alebo si ich vymeniť za iné bude môcť široká verejnosť v čase od 15.00 do 18.30. Vstup do budovy bude sprístupnený z Jarkovej ulice.

Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, ide v poradí o druhú takúto akciu, jej septembrová premiéra sa stretla s veľkým záujmom Prešovčanov. Stretnutie milovníkov kníh organizuje občianske združenie Podaj ďalej v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu v Prešove a neziskovou organizáciou Kaviarnička MabajEnergy. Organizátori si na propagáciu svojho podujatia požičali výrok Vlastnou univerzitou nášho života je zbierka kníh, ktorého autorom je škótsky filozof a historik Thomas Carlyle.

V pozvánke sa uvádza, že cieľom podujatia je posunúť knihy, ktoré sme už dávno niekoľkokrát prečítali a zaberajú nám miesto v knižnici, niekomu inému. Úspešné septembrové podujatie dáva nádej, že knihy si opäť nájdu nového majiteľa, ktorého dokážu potešiť.

 
25.11.2015 | Autor: TASR | Mesto Prešov | čítané: 1640 krát