Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Na deti v Prešove čaká 20. ročník mikulášskej nádielky

Mesto Prešov pripravuje pre deti veľkú mikulášsku nádielku, ktorej žrebovanie sa bude konať na pešej zóne pri južnom parku 7. decembra.

Do žrebovania budú zaradené súťažné návratky, na ktorých deti musia nájsť a zakrúžkovať Mikuláša. Hracie formuláre dostali prešovské deti v základných a materských školách. Na súťaži sa môžu zúčastniť deti do veku 15 rokov s trvalým pobytom v Prešove. Uzávierka je stanovená na 4. decembra. Dovtedy musia deti, resp. ich rodičia doručiť súťažné návratky na mestský úrad. Niektoré školy to urobia za nich.

Deti, ktoré nenavštevujú školské zariadenia, si môžu požiadať o hracie plagátiky s návratkou na mestskej radnici. Ich úlohou je vypátrať, kde sa skrýva Mikuláš v spleti zasnežených domčekov. Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že mikulášsku nádielku pripravuje mesto už 20 rokov. Jubilejný ročník sa uskutoční 7. decembra o 16.00 s kultúrnym programom. Medzi deti potom príde Mikuláš, ktorý spolu s nimi rozsvieti vianočný stromček, ktorý je dominantou vianočnej výzdoby na prešovskom námestí.

Zlatým klincom programu bude žrebovanie stovky cien, ktoré mesto zabezpečilo aj s pomocou sponzorských príspevkov.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK