Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Začínajú sa práce na tréningovej športovej hale Prešovu pribudne umelá ľadová plocha za 1,4 milióna eur

Tento týždeň sa začínajú realizovať zemné práce na sídlisku Sekčov, kde má vyrásť zimná športová hala v Prešove.

Na výstavbu tréningovej športovej haly s umelou ľadovou plochou sa združili finančné prostriedky z troch zdrojov. Prešovský samosprávny kraj vyčlenil takmer 397 tisíc eur a pozemky na Ulici Ľ. Podjavorinskej, kde hala bude stáť. Dotáciu vo výške 200 tisíc eur na tento účel poskytla na svojom výjazdovom zasadnutí ešte v roku 2014 vláda Slovenskej republiky. Financie vo výške 791 tisíc eur poskytne spoločnosť KEN-EX, ktorá bude halu neskôr aj prevádzkovať.

„V súčasnosti je všetko pripravené na výstavbu. Máme platné stavebné povolenie a realizačný projekt, “ približuje predseda PSK Peter Chudík. Je potrebné zrealizovať proces verejného obstarávania na dodávateľa. Nakoľko súťaž pôjde cez elektronický kontraktačný systém (EKS), dodávateľ by mohol byť známy do niekoľkých týždňov.
„Priebežne budeme musieť doriešiť ešte jednu vec: v danej lokalite nie je dobré podložie, preto ho budeme musieť spevniť pilótami. Predpokladáme, že to bude približne 200 tisíc eur k súčasnému rozpočtu 1,39 milióna eur, “ upozornil predseda PSK. Dodal však, že vďaka EKS je možná aj úspora financií, „takže uvidíme, či budeme musieť ešte doplniť ďalšie finančné prostriedky z rozpočtu PSK.“ V rámci projektu majú byť vybudované betónové základy a betónová ľadová plocha, hala z pozinkovanej oceľovej konštrukcie s minerálnymi stenovými panelmi, šatne,  technologické objekty, parkovisko,  komunikačná asfaltová plocha a tiež má byť zakúpené a osadené nepriame chladenie s využitím odpadového tepla, mantinely, klimatizácia a stroj na úpravu ľadu.

„V každom prípade som veľmi rád, že konečne začíname realizovať tento zámer. Umelá ľadová plocha Prešovu veľmi chýba, “ uzavrel Peter Chudík.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK