Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

FHE: Satin Lead

Satin Lead je skupina prešovského muzikanta Ľuboslava Petrušku. Dozrievala roky, rozbieha sa práve teraz.

Podrobnosti o Satin Lead sa uvádzajú v jej oficiálnej biografii, z ktorej citujeme:
Satin Lead - hudobná skupina, založená v roku 2005 gitaristom a spevákom Ľuboslavom Petruškom (Chiki liki tu-a, Korben Dallas). Skupina od roku 2005 do roku 2010 prechádza rôznymi personálnymi zmenami a nadobúda svoj repertoár. V rozličných zostavách odohrá Satin Lead koncerty na Slovensku a v Poľsku. V roku 2010 Ľuboslav spoznáva člena aktuálneho zloženia, gitaristu Tomáša Urbana, s ktorým pracuje na ďalšom repertoári a spoločne hľadajú ďalších členov, ktorý by adekvátne naplnili ich veľmi jasnú predstavu o zvuku a smerovaní skupiny. Po štyroch rokoch aktívneho hľadania sa k nim na jeseň 2014 pridávajú chýbajúci členovia, basgitarista Peter Horváth a bubeník Radoslav Hanzel a ich príchodom dostáva zvuk skupiny tak dlho hľadaný charakter. V decembri 2014 nasleduje krátka séria koncertov. V septembri 2015 skupina nahráva svoje prvé oficiálne EP a pokračuje v koncertovaní...

Táto rubrika FHE je nadčasová, ale zhodou (nielen časových) okolností toto heslo v deň vydania aktuálne. Večer sa totiž koná „krst“ a prvá oficiálna prezentácia EP v Bratislave. Ďalšie podrobnosti o Satin Lead prinesie 4. tohoročné vydanie týždenníka Prešovské noviny, ktoré bude v stánkoch od 2. 2. 2016 do nasledujúceho pondelka.

Foto: Michaela Zbiňovská

Web:
http://www.satinlead.com
https://www.facebook.com/satinlead
https://soundcloud.com/satin-lead/tracks
https://www.youtube.com/channel/UC6X4o1OAgrWNUtgBMpjTeVw

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK