Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

...aby manželia boli spolu

V meste Prešov sa počas Národného týždňa manželstva (8. -14 február) uskutoční viacero podujatí. Vyvrcholia počas Dňa zaľúbených.

O manželstvo, rovnako ako o iné cenné veci, sa treba neustále starať a pracovať na zachovaní všetkých jeho funkcií. Aj preto sa na Slovensku už po šiesty krát uskutoční podujatie s názvom Národný týždeň manželstva. Jeho hlavnou funkciou je upozorniť práve tento fakt.

„Chceme dať do pozornosti manželom to, čo by pre nich malo byť cenné, čomu sa však vo víre všedných dní možno nestačia venovať pozornosť. V praxi to okrem informačnej kampane zameranej na manželstvo znamená organizovanie rôznych kultúrnych, športových, duchovných podujatí, poskytnutie zliav v kvetinárstvach, reštauráciách, kaviarňach a pod. Jednoducho, nech sú manželia spolu, “ uviedla členka organizačného tímu podujatia Veronika Galbavá.

Národný týždeň manželstva sa v Prešove, po viacerých čiastkových iniciatívach a vlaňajšom nultom ročníku, uskutoční vo valentínskom týždni - 8. -14.2.2016. Pripravených je množstvo aktivít, medzi ktoré patrí svätá omša za manželov s obnovou manželských sľubov, Talkshow Martina Michelčíka, Tanečný večer, prechádzku na Kalváriu s občerstvením, koncert, prednášky. Viaceré prevádzky v Prešove budú manželom počas toho týždňa poskytovať rôzne zľavy. (http://www.ntm.sk/regiony/presovsky-kraj)

Národný týždeň manželstva (NTM) je týždenná iniciatíva na podporu manželstva, ktorá prebieha v týždni osláv sv. Valentína. Cieľom NTM je propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka.

História NTM:
Národný týždeň manželstva sa na Slovensku uskutočnil po prvý krát v roku 2011. Celosvetová kampaň The Marriage Week (www.marriage-weekinternational.com), ktorej je NTM súčasťou, pritom prebieha už od roku 1997. Prvý raz sa uskutočnila v Anglicku v sídle vlády spolu s vtedajším premiérom Johnom Majorom a jeho manželkou Normou. O rok neskôr otvárali podujatie vo svojom úrade nový predseda vlády Tony Blair a jeho manželka Cherie. V nasledujúcich rokoch sa kampaň rozšírila za hranice Anglicka a dnes je do nej zapojených viac ako 20 krajín sveta.
http://www.ntm.sk/

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK