Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Primátorka pomohla rodinám

Financie z Primátorkinho charitatívneho punču pomáhajú rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkých životných situáciách. Primátorka im rozdelila celý výťažok - 630 eur.

„Je to skromný príspevok, ale verím, že vám aspoň trochu pomôže zmierniť problémy, ktoré prekonávate, “ prihovorila sa primátorka Andrea Turčanová členom piatich rodín, ktoré prijali pozvanie na radnicu, aby si priamo z jej rúk prevzali peniaze, ktoré sa vyzbierali v rámci dobrovoľných príspevkov pri podávaní „Primátorkinho punču“. Počas dvoch dní sa vyzberalo 630 eur. Primátorka zvažuje, že v tomto roku túto dobrovoľnú zbierku rozšíri na dlhšie obdobie.

„Ďakujeme, že ste na nás mysleli. Nám pomôže každé euro, “ zhodli sa členovia pozvaných rodín v rozhovore s primátorkou, v ktorom jej porozprávali o sebe, ale pridali aj školské úspechy detí. „Samé jednotky, “ pochválili sa viaceré z nich. Je to obdivuhodné, lebo každá z piatich rodín má za sebou strastiplný príbeh, a každá sa s ním borí tak, aby sa s nelichotivou situáciou popasovali s čo najmenším dopadom hlavne pre deti.

Koho primátorka podporila?

Patrik - prišiel v sprievode svojho dospelého brata. Narodil sa rodičom v pokročilom veku, obaja už teraz majú nad 60 rokov. Matka dieťaťa je vážne chorá, potrebuje opateru. Otec je dlhodobo nezamestnaný. Žijú v trojizbovom byte, poberajú iba dávku v hmotnej núdzi, z ktorej je potrebné uhrádzať okrem iného aj náklady na lieky pre matku dieťaťa.

Nikolas je dieťaťom s onkologickým ochorením. Aj keď ide o dlhodobý stav, v súčasnosti je zdravotný stav Nikolasa stabilizovaný. Matka ho opatruje, otec pracuje vo firme s mesačným čistým príjmom cca 500 €. Rodina má náklady na zvýšenú zdravotnú starostlivosť o syna i náklady na pravidelné kontroly do Košíc. Starajú sa aj o ďalšieho syna Samka.

Mário, Fábius a Matúš sú tri polosiroty poznačené tragédiou, pri ktorej im ich otec zabil matku. O všetkých troch sa teraz starajú starí rodičia, ktorí im zabezpečujú nielen všetko potrebné, ale podporujú aj rozvíjanie ich futbalového talentu v jednom z prešovských futbalových klubov, kde všetci traja pôsobia.

Ani Simona, Ladislav a Zuzana nevyrastajú pri svojich rodičoch. O polosiroty, ktorým zomrela mama, sa stará pani Viera - krstná mama ich otca, ktorý podľahol alkoholu a ocitol sa vo výkone trestu. Pani Viera sa navyše stará aj o svojho postihnutého manžela, ktorému vlani lekári diagnostikovali veľmi vážne onkologické ochorenie.

Šesťročná Sofia je zverená do náhradnej starostlivosti starému otcovi Pavlovi. Ten nemá vysoký príjem, navyše z neho hradí, okrem iného, aj výdavky na liečbu manželky, u ktorej bolo diagnostikované vážne onkologické ochorenie.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK