Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Do práce na bicykli 2016

Prešovčania sa v tomto roku môžu v rámci V. ročníka zapojiť do súťaže Do práce na bicykli, ktorej cieľom je je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v slovenských mestách.

Zlepšiť ovzdušie v meste a zároveň spraviť niečo pre svoje zdravie môžu aj Prešovčania. Stačí, ak v priebehu mesiaca máj nechajú auto doma a zapoja sa do súťaže Do práce na bicykli. Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že v rámci kampane budú dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

Pravidlá hovoria o tom, že do súťaže sa môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v danom meste. Do súťaže sa nemôžu zapojiť jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií. Jeden tím môže mať 2 – 4 členov, ktorí sú preukázateľne v čase trvania súťaže zamestnancami firmy, pod ktorej číslom IČO je tím do súťaže registrovaný. Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov. Každý tím musí mať minimálne 2 členov, najviac však 4. Každý súťažiaci sa môže do súťaže zaregistrovať iba raz. Opakovaná registrácia bude považovaná za porušenie týchto pravidiel. Všetky tímy, v ktorých je takýto súťažiaci zaregistrovaný, sa nebudú môcť zaradiť do zlosovania o ceny.

REGISTROVAŤ SA JE MOŽNÉ
do 26. apríla 2016

Vlani prebiehala súťaž v 55 slovenských mestách. Prešovčania prispeli svojim dielom k zamedzeniu vzniku 1 547,010 kg CO2 najazdením 5 948,170 km. Súbežne prebiehala aj kampaň prešovskej bicyklovej skupiny Kostitras (www.kostitras.sk ), v rámci čoho sa v Prešove v minulom roku spoločne na bicykloch celkovo 20 569 km a ušetrilo sa 5 142 kg Co2 na dopravných emisiách. Celkovo sa zapojilo 206 ľudí.

Bližšie informácie: www.dopracenabicykli.eu

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK